1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. PKK’dan çöküş itirafı
PKK’dan çöküş itirafı

PKK’dan çöküş itirafı

PKK’nın son dönemde verdiği kayıplar telsiz konuşmalarına da yansıdı. Kandil, teröristlerle telsiz konuşmasında kayıplara dikkat çekerken, eylem yapılamaz hale gelindiğini söyledi

A+A-

Erzurum Güncel- PKK terör örgütüne karşı son yıllarda İHA ve SİHA'larla yürütülen başarılı operasyonlar sonucunda örgüt ağır kayıplar verdi.
Son 3 yılda 7 bin 785'i sınır ötesinde olmak üzere 15 bin 714 terörist etkisiz hale getirilirken, ikna yöntemiyle bin 299 teröristin örgütten ayrılması PKK'da çöküşü hızlandırdı. İHA ve SİHA'larla yürütülen operasyonlarda sadece Mayıs ayında 50 terörist etkisiz hale getirildi. Bu durum Kandil'deki örgüt yöneticilerini çılgına çevirdi. Kandil'de saklanan örgüt elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan, Sabri Ok, Mustafa Karasu ile örgütün kadın yapılanması YJA STAR'ın yöneticilerinden Nuriye Kespir, Rengin Botan ve Sülbüs Peri uzun süreden sonra bir araya gelerek 17 Nisan'da toplantı yaptı. Toplantı sonrası terörist grupların başındaki sorumlulara gönderilen şifreli telsiz mesajı örgütteki çöküşü ortaya koydu.

İŞTE O ÖZELEŞTİRİ MESAJI
İstihbarat birimleri, PKK'nın Kandil'deki ana karargâhı olan "Roj" telsiz kodunu kullanan teröristin Koçgiri, Dersim, Erzurum, Serhat, Botan, Zagros, Garzan, Mardin, Amed, Güneybatı, Toros/ Akdeniz ile Gap adı verdikleri sözde terörist grupların sorumlularına "Başkanlığın özeleştiri bildirgesi" denilerek okuduğu mesajı çözümledi. İtiraf gibi mesajın detaylarına SABAH ulaştı. Telsiz konuşmalarında İHA ve SİHA'larla yürütülen operasyonlar sonucu örgütün verdiği kayıplara dikkat çekilirken, eylem yapamaz hale gelindiği ve her saldırı anında misliyle karşılık gördüklerini itiraf ettiler. İşte o mesajın detayları:
 HPG ve YJA Star yönetici kadrosundaki çok değerli arkadaşlarımızı kaybettik. Askerin savunma stratejisinden, taarruza odaklanması, İHA ve SİHA'lar, sahadaki arkadaşlara kendini koruma içgüdüsü oluşturmasıyla eylemsizliğe iterken peş peşe ağır hatalar yaptırmıştır.SABAH

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.