1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. PKK'nın Sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu Öldürüldü
PKK'nın Sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu Öldürüldü

PKK'nın Sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu Öldürüldü

İçişleri Bakanlığından, dün Tunceli'de etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin "Roni-Munzur" kod adlı sözde Erzurum eyalet sorumlusu Mahmut Laçin olduğu bildirildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Tunceli'de öldürülen ve aralarında sözde Dersim eyalet sorumlusu Atakan-Mahir kod adlı PKK'lı İbrahim Çobanın da bulunduğu 10 terörist arasında, örgütün sözde Erzurum sorumlusu Roni Munzurkod adlı PKK'lı Mahmut Laçin'in de bulunduğu Valilik tarafından da açıklandı. 'Roni Munzur' kod adlı Mahmut Laçin'in, geçen 4 Nisan'da öldürülen 'Panzer Kemal' kod adlı PKK'lı terörist Medeni Sayılgan'ın yerine bölgede görevlendirildiği belirtildi. Tunceli Valiliği'nden akşam saatlerinde yapılan ikinci açıklamada, şöyle denildi:

Erzurum sorumlusu Roni Munzurkod adlı PKK'lı Mahmut Laçin ile ilgili görsel sonucu

"11.08.2018 Tarihinde Tunceli-Pülümür Kırsalında İl Jandarma Komutanlığımızca gerçekleştirilen operasyonda; 25 yıldır BTÖ dağ yapılanması içerisinde faaliyet yürüten, sözde Dersim saha sorumlusu Terör Arananlar Kırmızı Listede Bulunan Atakan-Mahir (K) İbrahim Çoban'ın da aralarında bulunduğu toplam 10 teröristin ölü olarak ele geçirildiği bildirilmişti. Devam eden çalışmalarda; etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin de sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu Roni Munzur (K) Mahmut Laçin olduğu tespit edilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristin, 4 Nisan 2018'de Tunceli-Pülümür Kırsalında öldürülen sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu Terör Arananlar Kırmızı Listede Bulunan Panzer Kemal (K) Medeni Sayılgan'ın yerine bölgede görevlendirildiği tespit edilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Tunceli'de öldürüle 10 teröriste ait silah ve mühimmatlar ele geçirildi."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.