1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Polonyalı antrenör Anna Lukanova 'Dadaş Anna' olarak ünlendi.
Polonyalı antrenör Anna Lukanova 'Dadaş Anna' olarak ünlendi.

Polonyalı antrenör Anna Lukanova 'Dadaş Anna' olarak ünlendi.

Polonyalı Anna Lukanova, geçen yıl Türkiye A Milli Sürat Pateni Baş Antrenörü olarak Erzurum’a gitti. Madalya avcısı sporcular yetiştirdi. ‘Dadaş Anna’ olarak ünlendi. Aynı zamanda turizm elçisi gibi hareket etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Polonyalı Anna Lukanova, geçen yıl Türkiye A Milli Sürat Pateni Baş Antrenörü olarak Erzurum’a gitti. Madalya avcısı sporcular yetiştirdi. ‘Dadaş Anna’ olarak ünlendi. Aynı zamanda turizm elçisi gibi hareket etti. Tavsiyeleri sayesinde birçok Avrupalı sporcu, kış sezonunu Erzurum’da geçirdi..

Polonyalı Anna Lukanova (42), 4 yaşındayken buz pateniyle tanıştı. Sayısız madalyalar kazandı. Daha sonra antrenörlük yapmaya başladı. 4 yıl Polonya Milli Takımı'nı çalıştırdı. Başarıları, sınırları aştı. Türkiye Buz Pateni Federasyonu, Sürat Pateni Milli Takım baş antrenörlüğü için geçen yıl Polonyalı Anna ile anlaştı. Bir yıllık anlaşma gereğince Erzurum'a giden Anna, sporcularla çalışmalara başladı. Anna'nın çalıştırdığı sporcular, rakip tanımadı.



'TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUM'
Milli takım sporcumuz Furkan Akar, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda (EYOF) kısa mesafe sürat pateninde iki madalya aldı. Türkiye, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda ise tarihinde ilk defa sürat pateninde madalya kazandı. Bu başarıların perde arkasında, antrenör Anna vardı. Erzurum'u çok seven ve kısa sürede "Dadaş Anna" diye anılan Polonyalı sporcu, aynı zamanda turizm elçisi gibi çalıştı. Her fırsatta Türkiye'deki tesisleri Avrupalı sporculara anlattı. Erzurum aşığı sporcunun tavsiyeleri sayesinde birçok Avrupalı sporcu kış kampını Erzurum'da yaptı. "Dadaş Anna", "Türkiye'yi çok seviyorum. Bu ülkenin sporuna katkı sunmak istiyorum. Şimdiki hedefimiz ise 2022 Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'ye altın madalya kazandırmak" açıklamasını yaptı.



TURİZM ELÇİSİ GİBİ 
ÇALIŞIYOR
Lukanova, "Erzurum sevgimden dolayı bana 'Dadaş Anna' diyorlar" dedi.

TÜRKİYE İLE AVRUPA ARASINDA SPOR KÖPRÜSÜ
Buz Pateni Federasyonu Başkanı Gökhan Özdemir, Türkiye sevdalısı Anna Lukanova ile önemli başarılara imza atıldığını açıkladı. Özdemir, 'Dadaş Anna'nın Türkiye ile Avrupa arasında önemli bir spor köprüsü oluşturduğunu vurguladı.


Sabah'tan FURKAN NEHRİ.'nin haberi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.