1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Posof Ulgar Dağı Tünelinde Çalışmalar Yoğunlaştı
Posof Ulgar Dağı Tünelinde Çalışmalar Yoğunlaştı

Posof Ulgar Dağı Tünelinde Çalışmalar Yoğunlaştı

Ardahan-Posof karayolunda mart ayında temeli atılan Posof Ulgar Dağı tünel çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Ardahan-Posof karayolunda mart ayında temeli atılan Posof Ulgar Dağı tünel çalışmaları son hızıyla devam ediyor.
Türkiye'nin Kafkaslara açılan kapısı Posof- Damal ilçeleri arasında 2 bin 550 metre yüksekliğindeki Ulgar dağı tünelinde 65 metre ilerlendi. Damal tarafından başlatılan delme çalışmaları gidiş ve dönüşümlü olduğu için bir taraf 65 metre diğer tarafta ise 35 metre tünel kazıldı.
Tünele ulaşım yolu Seyitveren köprüsünden başladı. 34 elemanın seri bir şekilde çalışmalarını sürdürerek iş makineleriyle hem dağı deliyorlar ve hem de yol düzenlemelerini yapıyorlar.
Çalışmaları yürüten şirket yöneticilerinden Fazlı Toper, tünelin yapılışının son teknolojiyle ve teçhizatla donatıldığını, bu nedenle asırlarca rahat bir şekilde kullanılacak şekilde yaptıklarını belirtti.
Kış mevsiminde kullandıkları suların donmadığı takdirde çalışmalara devam edileceğini, tek sıkıntılarının ise ulaşım olduğunu dile getiren Fazlı Toper, bulundukları yerden telefonla konuşmalarının mümkün olmadığını, bu nedenle akraba ve aileleriyle görüşemediklerini dile getirdi.
Öte yandan Ulgar dağının Posof tarafından başlanacak tüneli için de zemin hazırlıkları ve elemanlar için konaklama yerlerinin tamamlandığı ve kar yağmadan önce Posof tarafından da tünel açılmasına başlanacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.