1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Rauf Denktaş vefat etti!
Rauf Denktaş vefat etti!

Rauf Denktaş vefat etti!

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, 88 yaşında hayatını kaybetti. Denktaş, son yolculuğuna salı günü uğurlanacak.

A+A-

Erzurum Güncel-

RAUF DENKTAŞ FOTOĞRAFLARI

KKTC'nin Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında hayatını kaybetti. Denktaş'ın cenaze töreni salı günü yapılacak.

Denktaş’ın vefat ettiği haberini YDü Hastanesi’nde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük ile Demokrat Parti Genel Başkanı ve Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş’ın katıldığı basın toplantısında hastane başhekimi Dr. Sevim Erkmen açıkladı. Erkmen, “Yoğun ve başarılı bir tedavi süreci, kurucu cumhurbaşkanımızı, önceden varolan kalp-akciğer sorunu ve ileri yaşın da etkisiyle ancak 8 ay yaşatabilmiş, maalesef bu akşam saat 22.00 itibariyle Hakkın rahmetine kavuşmuştur. YDü ailesi olarak kendilerine Allah’tan rahmet, yaslı ailesine sabırlar diliyoruz. Tüm ulusumuzun ve Türk dünyasının başı sağ olsun” dedi.

Açıklamanın ardından söz alan Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Bir tarih göçtü sözü az gelir" diyerek, Kıbrıs Türkü'nün Denktaş'ın hayatını hiçe sayarak verdiği mücadeleyi unutmayacağını, unutturmayacağını vurguladı.

Serdar Denktaş ise, üzüntülerinin büyük olduğunu, tesellisinin ise Denktaş'ın daha önce kaybettiği üç evladıyla kucaklaşması olduğunu söyledi. Serdar Denktaş, 8 ayı aşkın bir süre ağır hastalıklarla mücadele eden babasının bu kez zayıf düştüğünü belirterek, "Kıbrıs Türkü'nü, Anadolu insanını öksüz bıraktı ama tesellimiz şehit mücahitler ve Mehmetçiklerle buluşmasıdır" dedi. Serdar Denktaş, "Kıbrıs Türkü'nü cemaatten halk noktasına taşıdı. Devletin dik durması konusunda dilediği, istediği şekilde yolunda
yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Bu arada, Bakanlar Kurulu'nun yarın saat 11.00'de Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun ve Serdar Denktaş'ın katılacağı bir toplantı yaparak, Kurucu Cumhurbaşkanı'nın ölümüyle ilgili bazı kararlar alacağı kaydedildi.

CUMHURBAŞKANI GüL'üN MESAJI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

 "Kıbrıs Türklerinin halen devam eden özgürlük ve eşitlik  mücadelesiyle özdeşleşmiş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı, mücahit devlet adamı Rauf Denktaş'ın ebediyete intikal ettiğini derin teessürle öğrendim. Sayın Denktaş'ın kaybı sadece Kıbrıs Türklerinin değil, tüm Türk Milletinin kaybıdır. Milletimiz gerçek bir kahramanını yitirmiştir. Halkının haklı davasına adanmış bir ömrün geriye bıraktığı en büyük miras şüphesiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir. Kıbrıs Türk halkının bu mirasa sahip çıkarak, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı barışın tesisine yönelik yarım asırlık mücadelesinde başarıya ulaşması, Merhum Denktaş'ın aziz hatırasını yaşatacak en önemli kazanım olacaktır. Kıbrıs Türk halkı, bu onurlu mücadelesinde, Anavatan Türkiye'yi her zaman yanında bulacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bu elim gününde,  merhum Cumhurbaşkanı Denktaş'a Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere, tüm Kıbrıslı Türk kardeşlerimize ve Türk Milletine başsağlığı ve sabır dilerim. Ruhu Şad olsun."

SPOR KULüPLERİNDEN TAZİYELER

Fenerbahçe Spor Kulübü bu akşam hayatını kaybeden Kuzay Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için taziye mesajı yayımladı. Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden "KKTC ve ulusumuzun başı sağ olsun" başlığıyla yayımlanan taziye mesajında şu ifadelere yer verildi:
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş'ın bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yummuş olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Sayın Denktaş'a Allah'tan rahmet yavru vatanımız Kıbrıs halkı ve ulusumuza başsağlığı dileriz."

Galatasaray Spor Kulübü bu akşam hayatını kaybeden Kuzay Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için taziye mesajı yayımladı. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yayımlanan taziye mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın bu akşam saatlerinde tedavi gördüğü Yakındoğu üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Düşünceleri ve demokratik duruşu ile çok değerli bir devlet adamı olan Rauf Denktaş'a Tanrı'dan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına başsağlığı diliyoruz."

Trabzonspor Kulübü bu akşam hayatını kaybeden Kuzay Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için taziye mesajı yayımladı. Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yayımlanan taziye mesajında şu ifadelere yer verildi:

"KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Denktaş'a Yüce Allah'tan rahmet, yavru vatanımız Kıbrıs halkı ve ulusumuza başsağlığı dileriz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.