1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Rus silahıyla Amerikan yardımı
Rus silahıyla Amerikan yardımı

Rus silahıyla Amerikan yardımı

PKK’nın Suriye kolu YPG, Azez’de ÖSO mevzilerine ateş açtığı bir görüntü yayınladı. Görüntüde Rus yapımı anti tank füzesi kullanılıyordu. Güvenlik uzmanı Ağar, ABD’nin Rus silahlarını satın alıp YPG’ye verdiğini söyledi

A+A-

Erzurum Güncel- ABD’den ağır silah yardımı alan PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin, Suriye’nin kuzeyindeTSK’nın desteklediği ÖSO mevzilerine ateş açtığı görüntü yayınlandı. Videoda bir YPG’li elindeki anti tank silahıyla Afrin’in Şera bölgesindeki Azez Hastanesi’nin yanında konuşlanmış olan iki tanka ateş açıyor. Anti-tank füzesi tankların arkasındaki binaya isabet ediyor. Bir başka görüntüde ise Rus yapımı Grad füzeleriyle yine ÖSO mevzisine saldırı düzenleniyor.

‘Zemin hazırlıyor’

 

Bu görüntüleri güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, şu sözlerle yorumladı: “Görüntülere göre kullanılan TAS, Rus yapımı 9M113 Konkurs ya da ABD menşeili TOW’a benziyor. ABD, YPG’ye kendi ürettiği silahlardan ziyade sahip olduğu silah modellerinden ya da üst versiyonlarından veriyor. Bunları da uluslarası silah piyasasından satın alarak YPG’ye servis ediyor. Değişik nedenlerle kendi ürettiği silahları vermemeye özen gösteriyor. Buradaki anti tank füzesi de büyük ihtimalle ABD tarafından temin edilerek ya da teminine zemin hazırlanarak YPG’ye verilmiş. Temel sorun silahların menşei değil, tank, top, grad-katyuşa gibi alan etkili ağır silahlarla, güdümlü tanksavar ve uçaksavar füzelerin YPG-PKK’nın eline geçmesine hazırlanan zemindir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.