1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Rusya ile sınırları belirledik!
Rusya ile sınırları belirledik!

Rusya ile sınırları belirledik!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, silahsız bölge sınırı için anlaşmanın sağlandığını bildirdi. Milli Savunma Bakanlığından da konuyla ilgili açıklama geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: "(Soçi mutabakatı) Bundan sonra yapılması gereken ateşkesin tamamen tesis edilmesi ve siyasi çözüme odaklanılmasıdır"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus ve Türk askeri yetkililerin Suriye'nin İdlib kentinde kurulacak silahsızlandırılmış bölgenin sınırları üzerinde mutabakat sağladığını açıkladı.

Moskova'da Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crnadak ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "Rus ve Türk askeri yetkililer, önceki gün İdlib'deki silahsızlandırılmış bölgenin kesin sınırı üzerinde mutabakat sağladı. Dolayısıyla, Soçi'de varılan anlaşmaları ifa süreci, son derece aktif şekilde ilerliyor" dedi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Soçi'de yapılan İdlib mutabakatına ilişkin bir açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, "Bundan sonra yapılması gereken ateşkesin tamamen tesis edilmesi ve siyasi çözüme odaklanılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus ve İranlı mevkidaşları ile New York'ta Suriye konulu üçlü toplantı yapacaklarını bildirdi.

'BÖLGE, SURİYE ORDUSUNA VE HMEYMİM ÜSSÜNE SALDIRILARI ENGELLEYECEK'

Rusya ve Türkiye'nin İdlib kararını 'ara adım' olarak nitelendiren Lavrov, silahsızlandırılmış bölgenin Suriye ordusuna ve Hmeymim üssüne saldırıları engelleyeceğini kaydetti.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanlığından, Rus heyeti ile 19-21 Eylül  tarihlerinde düzenlenen toplantılar sonucunda, İdlib'de silahlardan arındırılacak  bölgenin sınırlarının belirlendiği açıklandı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki  durumun istikrara kavuşturulmasına ilişkin, Soçi'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan ileRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katıldığı toplantının ardından mutabakat imzalandığı hatırlatıldı.

Mutabakat çerçevesinde uygulama esaslarını görüşmek üzere Rus heyeti  ile 19-21 Eylül tarihlerinde Milli Savunma Bakanlığında toplantı düzenlendiği  belirtilen açıklamada,  "Toplantıda bölgenin coğrafi yapısı ve yerleşim  alanlarının özellikleri de dikkate alınarak İdlib'de silahlardan arındırılacak  bölgenin sınırları belirlenmiştir. Faaliyetler planlandığı şekilde  sürdürülmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.