1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'maske' uyarısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'maske' uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'maske' uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün ağızdan daha çok burun yoluyla nefes alıp, verirken bulaştığını belirterek, maskenin doğru kullanılması gerektiğini belirtti.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye’de korona virüs salgını korkutan boyutlara ulaşırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bir kez daha maske uyarısı geldi. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bir kez daha maske uyarısı yaptı. Maskenin hem ağzı hem de burnu kapatacak şekilde takılması gerektiğini belirten Koca, “Burnun altına indirilmiş maskenin, yarısı kesilmiş maskeden bir farkı yok. Maskenizi burnu açıkta bırakacak şekilde takarsanız, bir yarısını kullanmış olursunuz” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın yaptığı paylaşım şöyle:

Burnun altına indirilmiş maskenin, yarısı kesilmiş maskeden bir farkı yok. Maskenizi burnu açıkta bırakacak şekilde takarsanız, bir yarısını kullanmış olursunuz. Koronavirüs ağızdan daha çok burun yoluyla, nefes alıp verirken bulaşıyor. Maskenizi sizi koruyacak şekilde kullanın.

aaa-015.jpg

 

Maskenin koruyuculuğu, ağzı ve burnu tamamen kapatmasına bağlıdır. Havayla doğrudan temas önlenmelidir. Örneğin, burun açıkta bırakılırsa virüse yoğun şekilde maruz kalmanız mümkün. Virüs yükü arttıkça da hastalık ağırlaşır. Maskenizden tam yararlanın. Hastalığın önünü kesin.

wrasf.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI YENİ REKORU AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanlığı, son yaptığı açıklamada son 24 saatte 3 bin 116 yeni korona hastasının tespit edildiğini ve 92 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bugün tespit edilen 3.116 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız artıyor. Hastane yükümüz ve sağlık çalışanlarımızın omuzundaki yük artıyor. Mevcut hasta yükünü taşınabilir seviyede tutmak için tedbirlere uymak zorundayız. Birlik olup mücadeleye güç verin” ifadelerini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.