1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Sağlık Bakanı Koca: 25 bine yakın personel alınacak
Sağlık Bakanı Koca: 25 bine yakın personel alınacak

Sağlık Bakanı Koca: 25 bine yakın personel alınacak

Sağlık Bakanı Koca, "2019'da pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere 25 bine yakın personel ataması gerçekleştireceğiz

A+A-

Erzurum Güncel- İfadelerini kullanırken, bu ay içinde acil tıp teknisyenliği, işletmenlik, ambulans şoförlüğü gibi alanlarda 6 bin 500 kişilik alım yapılacağını duyurdu.

Koca,  sağlık personeli ile diğer alanlarda yapılacak  atama ve alımlara ilişkin bilgi verdi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin önemli  adımların atıldığını vurgulayan Koca, sağlıkta şiddet konusunda alınacak  tedbirleri içeren düzenlemelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla  yürürlüğe girdiğini anımsattı.

 Koca, sağlık çalışanlarının uzun süredir bekledikleri emeklilik ve  yıpranma payına ilişkin çalışmaların çözümü noktasında yasal düzenlemelerin de  yapıldığını söyledi.

 

"2018 yılı sonuna kadar 6 bin 500 kişi daha alacağız"

 

Sağlık Bakanlığına bu yıl sonuna kadar toplam 10 bin kişi alınacağını  belirten Koca, "3 bin 500 kişinin alım süreci tamamlanmak üzere. 2018 yılı sonuna  kadar 6 bin 500 kişinin daha alımını yapacağız. Acil tıp teknisyenleri, veri  analizi yapan işletmenler, ambulans şoförleri, yardımcı klinik elemanı gibi  birçok alanda alımlarımız söz konusu olacak." dedi.

 

Bakan Koca, gelecek yıl yapılacak sağlık çalışanı alımlarına ilişkin  de şu bilgileri verdi:

 

 "Şu ana kadar 8 şehir hastanemiz hasta kabulüne başladı. Yakın zamanda  BilkentŞehir Hastanemiz de hasta kabulüne başlayacak. 2019'da açmayı  planladığımız şehir hastanelerimiz ve kendi genel bütçemizden yaptığımız  hastanelerimizin açılışı da olacak.

 

Bu çerçevede, 2019 içinde olabilecek alımlarla ilgili de bir çalışma  içindeyiz. 25 bine yakın pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacılar  olmak üzere alımlar söz konusu olacak. Bunun dışındaki sağlık çalışanlarıyla  ilgili de çalışmalarımız devam ediyor."  

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.