1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Satılan şeker fabrikalarının parası bakın nereye gitti
Satılan şeker fabrikalarının parası bakın nereye gitti

Satılan şeker fabrikalarının parası bakın nereye gitti

İktidarın 1.67 milyar liraya sattığı 6 şeker fabrikasının bulunduğu şehirlere, 1.28 milyara 6 cezaevi yapılıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- İktidar, 13 şeker fabrikasını büyük tartışmalar arasında sattı. Satılan fabrikalar arasında Erzincan, Kırşehir, Erzurum, Burdur, Yozgat ve Elbistan da var. Bu 6 fabrikanın satışından devletin kasasına toplam 1 milyar 676 milyon lira girdi. Ancak şimdi bu fabrikaların bulunduğu 5 il ve bir ilçede 6 yeni cezaevi yapılıyor. Bu cezaevlerinin toplam maliyeti ise, 1 milyar 282 milyon lira olacak. Böylelikle devlet bir yandan şeker fabrikası satıp gelir elde ederken, diğer yandan aynı yerlere cezaevi yaparak, kasadaki paranın yüzde 76.5'ini harcayacak. 6 şeker fabrikasının satışından gelen 1 müyar 676 müyon liranın büyük bölümü cezaevi yapımına gidince, devlete sadece 394 milyon lira kalacak.

“FABRİKA AVM OLUYOR”

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak Sözcü’den Emin Özgönül’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Şeker fabrikalarının satıldığı illere cezaevi yapılıyor. Dünyada fabrika satıp, cezaevi yapan ilk ve tek ülke biziz. Satılan fabrikalar da kapanıp ya AVM ya da konut alanı oluyor. Fabrika çoğaltacağımıza cezaevlerini çoğaltıyoruz. Güvenlik nedeniyle cezaevi de gerekli ama tarımı bitirseniz, şekeri bitirirseniz, fabrika yapıp insanlara iş imkanı yaratmazsanız suç da patlar, cezaevlerinde 1 yatakta 3 kişi yatar. Yeni fabrika yerine de yeni cezaevi yaparsınız."

39 CEZAEVİ YAPILIYOR

Adalet Bakanlığı'nın 20 Kasım günü TBMM'de ele alınacak 2019 bütçesine göre 39 yeni cezaevi, yapım aşamasında bulunuyor. İhaleye çıkılacaklarla birlikte bu sayı 53'e yükselecek. 53 cezaevinin toplam yüzölçümü de 4 milyon 115 bin metrekare olacak. Türkiye'de halen 291 kapalı, 70 açık cezaevi ile çocuk eğitimevi, kadın kapalı, kadın açık, çocuk kapalı cezaevleri olmak üzere 212 bin kapasiteli 449 cezaevi bulunuyor. Tutuklu ve hükümlü sayısı ise 240 bine ulaşmış durumda. Geçen hafta da Saadet Partisi Genel Başkam Temel Karamollaoğlu, "Yozgat Şeker Fabrikası'nı 275 milyon liraya, sattılar. Şimdi 110 milyon liraya Yozgat Cezaevi'ni yaptırıyorlar" demişti.

Odatv.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.