1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Seçim öncesi muhteşem gösteri
Seçim öncesi muhteşem gösteri

Seçim öncesi muhteşem gösteri

ERZURUMLU 21 öğretmen, Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin 5'nci Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi muhteşem bir gösteri sergiledi.

A+A-

Erzurum Güncel- ERZURUMLU 21 öğretmen, Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin 5'nci Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi muhteşem bir gösteri sergiledi. Şehit yakınları ve gaziler için hazırlanan duygu yüklü ‘Analar ve Balalar’ adlı şiir ve müzik dinletisi izleyenleri göz yaşına boğdu.
    Atatürk Üniversitesi kampusu içindeki Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezi'nde sahnelene 'Analar ve Balalar' adlı şiir ve müzek dinletisini protokol, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş tarafından izlendi. Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ümit Gergit yönetiminde sahneye çıkan öğretmenler okudukları şiir türkü ve sergiledikleri oyunlarla izleyenleri ağlattı. Gergit, “Şehitler ve Gaziler Derneği adına ‘Analar ve Balalar’ adlı şiir ve müzik dinletisinin büyük ilgi görmesine çok sevindik. Bir ara biz oyuncularda sahnede ağlayacaktık ama kendimizi zor tuttuk. Duygu yüklü geceyi 24 Şubat'ta Ardahan Üniversitesinde de sergileyeceğiz. Buradaki amacımız şehit ailelerinin, vatanımızın ve milletimizin duygularına tercüman olmaktı. Bunu da başardık diyebilirim" diye konuştu.
    Başkan Recep Akgül'de emeği geçenlere teşekkür etti.  Öğretmenlerin hazırlayıp sunduğu gecede herkesin duygulandığını ve gurur duyduğunu hatırlatan Akgül, "Bu vatan uğruna şehit ve gazi olmak gurur vericidir" dedi.
AKGÜL YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
    Geceden bir gün sonra Müceldi Konağı'nda düzenlenen 5'nci Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılan şehit yakınları ve gaziler seçime giderek 15 yıldır bu görevi başarı ile sürdüren Recep Akgül'ü yeniden başkan seçtiler. Seçime tek aday giren ve kurduğu derneğin beşinci kez başkanlığına getirilen Recep Akgül, konuşmasına iyi veya kötü günlerinde her zaman yanlarında olan ve büyük desteklerini gördüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür ederek başladı. Bu vatana uzuvlarını verdiklerini gerektiğini de binlerce şehit gibi canlarını vermeyede hazır olduklarını vurgulayan Akgül şunları söyledi.
    "Büyük özverilerle kurduğumuz derneğimiz birçok şehit yakını va gaziye kol kanat olmuştur. Yıllarca çözemedikleri sorunlarını bize müracaat etmeleri ile kısa sürede çözüme kavuşturduk. Unutmayalım ki biz kocaman bir aileyiz. Maddi imkansızlık nedeniyle asansörü olmayan 6 katlı bir binanın en üst katında oturduk. Engelli ve yaşlı üyelerimiz gelip gidemiyorduk. Herkes çok zorlanıyordu. Sağolsun başakınımız bize muhteşem bir yer tassis etti. Belki de Türkiye'de en güzel dernek binasına sahibiz. Bizi her zaman destekleyen Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e çok teşekkür ediyoruz. Gaziler ve şehit yakınlarımız için çeşitli etkinlikler düzenledik ve bir çok hktan yararlanmalarını sağladık. Başkanlığım sürece her zaman yandımına koştuğum dernek üyelerimin yine yanında olacağım. Zeytin Dalı Harekatında yer almak için gazilerle birlikte askerlik şubesine dilekçeler verdik. Orada kahramanca çarpışan mehmedimin yanında olmak istedik. Görev verilmesini bekliyoruz. Gidemesekde dualarımız orada kahramanca mücadele veren asker ve polizimiz için olacaktır."
    Başkan Akgül daha sonra derneğe maddi yardımda bulunanları birer plaket verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.