1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. 'Sedanur'un otopsisinde tecavüz bulgusuna rastlandı' haberine yalanlama
'Sedanur'un otopsisinde tecavüz bulgusuna rastlandı' haberine yalanlama

'Sedanur'un otopsisinde tecavüz bulgusuna rastlandı' haberine yalanlama

16 Eylül'de kaybolduktan 7 gün sonra dün sabah saatlerinde cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in otopsisinde tecavüz bulgusuna rastlandığına ilişkin habere, Kars Valisi'nden yalanlama geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolduktan 7 gün sonra dün sabah saatlerinde cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in otopsisinde tecavüz bulgusuna rastlandığına ilişkin habere, Kars Valisi'nden yalanlama geldi. Konuyla ilgili olarak Kars Cumhuriyet Başsavcılığı da bir açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında ise "Tecavüz bulgusuna dair herhangi bir veri yoktur" denildi.

Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur, 16 Eyül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur'dan haber alamayan aile, köylülerle birlikte kızlarını aradı, ancak sonuç alınamadı. Bunun üzerine aile, jandarmaya haber verildi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel'in bulunması için güvenlik güçleri seferber oldu. Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler arama çalışması başlattı. Aramalarda Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ait kadavra arama köpeği 'Obert' ve iz takip köpeği 'Calisto da kullanıldı. Zehirli yılanların bulunduğu sazlık alanlarda da arama yapan ekipler, tüm çalışmalara rağmen Sedanur'a ulaşamadı.

Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, dün sabah saatlerinde köye 1 kilometre uzaklıkta, kayalık ve çalılık alanda, minik Sedanur'un cansız bedenini üzeri taşlarla örtülü bir halde buldu. Öldürüldükten sonra üzeri taşlarla kapatılan Sedanur Güzel'in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

DHA: TECAVÜZ BULGUSUNA RASTLANILDI

DHA'nın haberine göre, kaybolduğu ilk günlerde öldüğü tahmin edilen Sedanur Güzel'in cesedinde sıcak ve havasız ortam nedeniyle kurtlanma oluştuğunun belirlendiği ve kurtlanma nedeniyle vücuttaki darp izlerini tanımlayamayan uzmanların, Sedanur Güzel'in öldürüldüğünün kesin olduğu yönünde görüş bildirdiği ifade edilmişti. Haberde, yine morarma kurtlanma nedeniyle kesin ölüm nedenini belirleyemeyen uzmanların, kan, DNA ve iç organlarından örnekler aldığı ve tecavüz bulgusuna da rastladıkları ifade edilmişti.

İÇİŞLERİ: TECAVÜZ BULGUSUNA DAİR BİR VERİ YOK

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında "Tecavüz bulgusuna dair herhangi bir veri yoktur" denildi.

VALİLİK'TEN YALANLAMA GELDİ

Kars Valisi Rahmi Doğan, 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in ölü bulunmasıyla ilgili olarak "Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan otopsi sonuçları açıklandı bilgisi doğru değildir." dedi.

BAŞSAVCI'DAN AÇIKLAMA

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz ise açıklamasında "Sedanur Güzel'in cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiği net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.