1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Sekmen: “Ramazan ayı manevi huzur iklimidir”
Sekmen: “Ramazan ayı manevi huzur iklimidir”

Sekmen: “Ramazan ayı manevi huzur iklimidir”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, on bir ayın sultanı olan Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Başkan Sekmen, mübarek Ramazan ayı ile ilgili yayımladığı mesajında rahmet ayını şöyle anlattı: “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayı, ilahi rahmetin müminlerin gönüllerini doldurduğu müstesna bir aydır. Ramazan, oruç, Kur’an, takva, şükür, tövbe, itikâf, tefekkür, zekât-sadaka, hayır ve hasenat ayıdır. Ramazan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde saklayan aydır. Fahri Kâinat Efendimiz, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.), Ramazan ayının önemini şöyle belirtmiştir: ‘Kim faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.’ İşte bu nedenledir ki Ramazan ayı, hasat mevsimi ve bir arınma iklimidir.” 
Başkan Mehmet Sekmen, mübarek Ramazan ayında birlik ve beraberlik sofralarının bu yıl da kurulacağını ifade etti. Sekmen, şunları kaydetti: “Ramazan ayı nedeniyle şehir merkezindeki Havuzbaşı Kent Meydanı’nda beş bin kişilik, Narmanlı Cami yanında da bin kişilik iftar çadırı kurduk. Tüm ilçelerimizde birlik ve beraberlik sofraları kapsamında vatandaşlarımızla birlikte iftarımızı yapacağız. Tüm ilçelerimizde iftar sofraları kurulacak. Bu yıl kent merkezi ve ilçelerimizde bir ay boyunca toplam 200 bin vatandaşımızı iftar çadırı ve birlik sofralarında ağırlamayı planlıyoruz. Bu yıl da Ramazan öncesi 2 bin vatandaşımıza gıda kartları dağıtıldı. Mübarek ay içerisinde maddi durumdan yoksun vatandaşlarımıza da gıda kolisi dağıtacağız. Gezici mobil mutfak tırımız ilçelerimizde kurulacak olan iftar sofralarında şehrimizin Ramazan’a özgü lezzetlerini halkımıza sunacak. Ramazan Geceleri’nin yaşatılması için çocuklara Geleneksel Türk Tiyatrosu, kumpanya ve meddah gösterileri gerçekleştirilecek. Çocuklara da ayrıca oyun parkurları kurulacak.”
Ramazan ikliminde müzakereler
Başkan Sekmen, “Milli ve maneviyatına gönülden bağlı olan mübarek şehrimizde manevi iklime uygun bir şekilde teravih namazı sonrası Yakutiye Medresesi içinde ‘Ramazan İkliminde Müzakereler’ adlı sohbet programları düzenleyeceğiz” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Ramazan İkliminde Müzakereler” adlı programlara şu isimler katılacak: “Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, Kur’an tilaveti Ali Tel ve Mehmet Bilir, Grup Tillo İlahi Grubu, Ramazan Kayan, Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Muhammed Şevket Gökşan, Talha Uğurluel, Ahmet Şahin ve ekibi, Veli Velioğlu Hoca Efendi, Mehmet Çelik, Hikmet Anıl Öztekin, Doç. Dr. İsmail Altun, Bahadır Yenişehirlioğlu, Mehmet Kemiksiz, Hayati İnanç, Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Mehmet Göktaş, Abdurrahman Önül, Grup Genç, Halit Bekiroğlu, Taha Ün, Nurullah Genç, Halil Necipoğlu ve Ünlü Hafız Abdurrahman Sadien,”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.