1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Sendikacılardan Gönüllü Askerlik Başvurusu
Sendikacılardan Gönüllü Askerlik Başvurusu

Sendikacılardan Gönüllü Askerlik Başvurusu

Erzurum'da bazı sendika temsilcileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak amacıyla gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'da bazı sendika temsilcileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak amacıyla gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Gez Mahallesi Şelale Evler Sokak'ta Askerlik Şubesi önünde toplanan sendika temsilcilerini, Erzurum Asker Alma Bölge Başkanı Albay Erdem Canbolat ve rütbeli askerler ile erler karşıladı.

Askerlik şubesi önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan sendikacılar daha sonra Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçikler için dua okudu.

Sendikacılar daha sonra gönüllü askerlik taleplerini içeren dilekçeleri askerlik şubesine teslim etti.

Türk-İş Erzurum Temsilci Yusuf Gökçen, grup adına yaptığı basın açıklamasında, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için Erzurum'da Türk-İş'e bağlı olarak faaliyet gösteren Demir-Yol İş, Haber-İş, Kop-İş, Sağlık-İş ve Güvenlik-İş'in sendika temsilcileriyle askerlik başvurusunda bulunduklarını söyledi.

Erzurum'daki sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların duygu ve düşüncelerini komutanlarla paylaştıklarını anlatan Gökçen, "Afrin'de ordumuzun başlattığı harekatı desteklemek, vatanımızın birlik ve beraberliği açısından yanında olduğunu göstermek amacıyla askerliğe başvurduk. Şu an çağırsalar gözümüzü kırpmadan seve seve askere gitmeye hazırız." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.