1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Şimdi yalan, dolanla anket yapanlar düşünsün...
Şimdi yalan, dolanla anket yapanlar düşünsün...

Şimdi yalan, dolanla anket yapanlar düşünsün...

Parayı veren düdüğünü çalıyor. Parayı veren istediği anketi yaptırıyor. Hafiye maskeleri düşürüyor.

A+A-

Erzurum Güncel- İşte o çok konuşulacak yazı... 

Patrondan bana da izin çıktı...

Malum şartlardan dolayı bende patron tarafından susturulmuştum.

Bu akşam beni aradı ve bu akşam yeniden yazmamı istedi.

Talimat büyük yerden ve bu akşam yazmalıydım.

Aklıma sevgili Onur Sağsöz'un yazısı geldi.

Gel de bu ankete gülme!

Sabrınıza sığınıyorum.

 

Lütfen okuyun.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay açıkladı:

 

Pandemi döneminde 138 bin vatandaşımıza 49 milyon liralık destekte bulunduk. Esnafımızın işyerini kapattığı sürede iki ay tüm kiracılarımızın kira ücretlerini sıfırladık. Bu süre içinde ücretsiz su kullanmalarını sağladık. Şimdi gel-al ve paket servis yapan 3 bin işletmeye billboardla tanıtım desteğinde bulunuyoruz.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin açıkladı:

 

Salgın nedeniyle tedbir amaçlı işyerleri kapanan esnafa 1500’er lira maddi destekte bulunduk. Esnafımızdan ilan ve reklam vergisi alınmaması için Ankara ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca ‘esnafa destek halka şifa’ paketi dağıtımlarımız sürüyor. Bununla birlikte servis yapamayan işyerleri açılıncaya kadar esnafımızdan kira almayacağız.

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan açıkladı:

 

Esnafımızdan kira almıyoruz. Su borcu olan vatandaşlarımızdan tahsilat yapmıyoruz. Uzaktan eğitim gören çocuklarımız için tablet dağıttık. ‘Büyükşehir esnafın yanında’ projesiyle ilk etapta 1 milyon lira değerindeki 3 bin gıda paketini dağıttık. Desteklerimiz devam edecek.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıkladı:

 

İşyerlerini kapatan esnafa yönelik gıda yardımı yaptık. Belediye alacaklarını erteledik, kira muafiyeti sağladık. Esnafa ait mesken su faturalarında yüzde 50 indirim gibi pek çok uygulamayı hayata geçirdik. Ayrıca belediye bünyesinde kurduğumuz esnaf.bursa.bel.tr adresiyle paket servis yapan işletmeler ve mahalle bakkallarını tek çatı altında toplayarak vatandaşlarımızın esnafa daha kolay erişimini sağladık. Kadın kooperatiflerine pozitif ayrımcılığımız, ulaşım zammını üç ay ertelememiz, özel halk otobüslerine verdiğimiz destek ve tüm bu çalışmalarımız 100 milyon liranın üzerinde.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör açıkladı:

 

Öğrenci servisi esnafına yönelik hat ruhsatlarında yüzde 50 indirim yapıp, araç başına 1,375 liralık destek sağladık. Özel halk otobüslerine araç başına desteğimizi Ocak ayında 3 bin liraya çıkardık. Tüm bunlarla birlikte gıda kolisi yardımlarımız devam ediyor. Ayrıca kapalı olan işyerlerinden kira almadık.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce açıkladı:

 

Ekonomik Destek Paketi kapsamında 15 milyonu bulan desteğimiz oldu. Toplu taşıma esnafına yönelik 1000’er liralık mazot kartlarını 1500 civarında esnafımıza verdik. Ayrıca kiralama, su faturaları ve benzeri yükümlülüklerden doğan borçların ertelenmesi ve faiz alınmaması konusunda önemli adımlar attık.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın açıkladı:

 

Pandemi boyunca ulaşım esnafına 17 milyon liranın üzerinde destek verdik. Bunun dışında 30 milyon liralık ikinci bir destek dönemi başlattı. İşyerleri kapatılan ve muhtaç olduğu belgelenen esnafımıza Ocak, Şubat, Mart ayları boyunca 1000 lira destek vereceğiz. Dağıtacağımız esnaf kartı ile gıda, elektrik, doğalgaz ve su harcamalarını yapabilecekler.

 

İçinde bulunduğumuz kriz döneminde AK Partili bazı Büyükşehir Belediyelerinin esnaf başta olmak üzere vatandaşına verdiği desteği hatırlatmak istedim.

 

Bizimkilerin de hakkını yemeyelim maske ve kolonya dağıtımında iyi iş çıkardılar.

 

Ha, bir de 2021 yılı boyunca belediye kiracılarına yüzde 50 indirim fırsatı sağladılar. Büyük bonkörlük değil mi?

 

Hal böyleyken Sonar araştırma şirketi tarafından yapılan ankette, ‘Türkiye’nin en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı’ Mehmet Sekmen oldu.

 

Aynı ankette Kocaeli’nin Başkanı Tahir Büyükakın ikinci, Gaziantep’in Başkanı Fatma Şahin üçüncü seçildi.

 

Şimdi gel de bu ankete gülme!

 

Bende. bu ankete gülmedim ve köşeme taşıdım...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.