1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Siyasi suikast istihbaratı var
Siyasi suikast istihbaratı var

Siyasi suikast istihbaratı var

Afyon kampında milletvekillerini bilgilendiren Soylu, terör örgütünün sansasyonel eylem hazırlığında olduğunu söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü DHKP-C’nin siyasi suikastlara yöneleceğine dair istihbarat aldıklarını, sansasyonel eylemlerin önüne geçmek için her türlü tedbirin devreye sokulduğunu söyledi.

AK Parti’nin hafta sonu Afyonkarahisar’da yapılan kampında, İçişleri Bakanı Soylu’nun terörle mücadele konusunda önemli bilgiler verdiği öğrenildi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, Soylu’nun özellikle DHKP-C’nin Yunanistan’daki elemanlarının Türkiye’ye sızarak ‘siyasi suikast’ hazırlığında oldukları istihbaratı aldıklarını kaydetti. Soylu, “DHKP-C’de yeni bir hareketlenme söz konusu. Son dönemde Yunanistan kaynaklı hareketlilik var. Hücrelerini takip ediyoruz. Siyasi suikast planı yaptıkları ve sansasyonel eylem hazırlıkları içinde olduğu istihbaratı üzerine sıkı bir takip başlattık” dedi.

PKK’NIN TÜRKİYE’DE BİN 200 ELEMANI VAR

PKK ile mücadelenin silahlı İHA’lar ile çok önemli bir noktaya ulaştığını ve örgüte katılımların en alt seviyeye düştüğünü belirten Soylu, “PKK’nın yurt içindeki eleman sayısının bin 200 civarında olduğunu düşünüyoruz. Aldığımız tedbirlerle de bunların eylem yapma kabiliyeti kalmadı. PKK ile mücadele kış mevsiminde aynı hızla devam edecek” diye konuştu.

MAFYA İLE MÜCADELEDE TAVİZ YOK

Soylu, milletvekillerinin son dönemde mafya olarak adlandırılan suç örgütlerinin yeniden görünür olduğuna yönelik eleştirilerine ise “Kesinlikle bunlara geçit vermeyiz. Tüm emniyeti operasyonların artırılarak devam ettirilmesini konusunda uyardık. Suç örgütleri ile mücadelenin güçlendirilmesi için 2014’te askıya alınan genelgeyi yeniden devreye soktuk” karşılığını verdi.

KAYYUMLAR SİYASETE BULAŞMAYACAK

Soylu, bazı bölge milletvekillerinden gelen şikâyetler üzerine ise kayyum atanan belediyelerle ilgili olarak, kayyumlara “Sizin işiniz siyaset yapmak değil, siz hizmet edeceksiniz, siyaseti Ankara’daki milletvekilleri yapacak” uyarısında bulunduğunu anlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.