1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Skandal! Madalyalardan Atatürk’ün çıkarılma sebebi belli oldu
Skandal! Madalyalardan Atatürk’ün çıkarılma sebebi belli oldu

Skandal! Madalyalardan Atatürk’ün çıkarılma sebebi belli oldu

Devlet Nişanı, Cumhuriyet Nişanı, Liyakat Nişanı'nda bulunan Atatürk kabartmasının çıkarılmasının nedenini "Araplar rahatsız olduğu için Atatürk madalyalardan çıkarılmış" diyerek açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Devlet Nişanı, Cumhuriyet Nişanı, Liyakat Nişanı'nda bulunan Atatürk kabartmasının Danıştay tarafından verilen kararla çıkarılmasının perde arkasına dair Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ten çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi.

Öztürk, kendisine konuşan bir yargı mensubunun anlattıklarını, "Arap liderler ülkemize geldiğinde Anıtkabir'e gitmiyor. Bazı liderlerde Atatürk alerjisi var. Devlet nişanı verilecek Arap liderleri ve iş adamları, Atatürk kabartmalı nişanlardan rahatsız oluyor. Onları rahatlatmak için Atatürk kabartmasının çıkarılması gündeme gelmişti. Aslında, Atatürk'ten rahatsız olanlara, Atatürk'ü anlatsak daha yerinde olurdu. Kuşkusuz rahatsız olanların başında da Suudi Arabistan Kralı ve bazı Arap ülkelerinin liderleri geliyor. Onları memnun edeceğiz diye madalyalardan Atatürk'ü çıkarmak gerçekten ağır bir durum." 

Saygı Öztürk'ün yazısının tamamı için...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.