1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Sosyal medyada Almanya modeli: Hapis cezası ve kısıtlama
Sosyal medyada Almanya modeli: Hapis cezası ve kısıtlama

Sosyal medyada Almanya modeli: Hapis cezası ve kısıtlama

Sosyal medyayla ilgili düzenleme Ekim'de Meclis'e geliyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Almanya modelinin yakından incelendiği çalışma ile ilgili "Burada bir sansür söz konusu değil" diyen AK Parti Afyon Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya, sosyal medyada dezenformasyon yapanlara hapis cezası ve sosyal medyayı belli bir süre kullanmama unsurların getirilmesi önerisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bahsettiği sosyal medyada düzenlemeyi içeren çalışmanın detayları ortaya çıkmaya başladı. Türkiye'ye özel bir modelin oluşturulması planlanan çalışmada Almanya modelinin yakından incelendiği ve bazı cezai yaptırımların getirilmesinin planlandığı aktarıldı.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre çalışmayla ilgili açıklama yapan AK Parti Afyon Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya, sansürün getirilmediğini belirtirken fake hesaplar nedeniyle etkin bir mücadelenin yapılamadığını ifade etti.

Çalışmayla ilgili önerilerini açıklayan Özkaya, içeriği kaldırmayan sosyal ağa para cezası, aykırı paylaşımlarda bulunanlara suç duyurusu, sosyal medya kullanımına kısıtlama, maddi tazminat ve hapis cezası gibi unsurların yer alması gerektiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.