1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Sosyal medyada Bakan Koca için ''#vakasayısıkaç'' kampanyası!
Sosyal medyada Bakan Koca için ''#vakasayısıkaç'' kampanyası!

Sosyal medyada Bakan Koca için ''#vakasayısıkaç'' kampanyası!

Sağlık Bakanı Koca'nın belirti göstermeyen ama pozitif çıkan vakaların tabloda yer almadığını söylemesinin ardından sosyal medya #vakasayısıkaç etiketi gündem oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ardından yaptığı açıklamalarda, gündemdeki vaka ve ölüm sayılarına ilişkin iddialar hakkında konuştu. Bakan Koca, iddiaları gündeme getirenlere tepki gösterdi ve belirti göstermeyen ama pozitif çıkan vakaların tabloda yer almadığını söyledi.

Bakan Koca’nın sözleri ardından sosyal medya vaka sayılarının açıklanmasını istedi.

Vakan Koca, dün yaptığı açıklamada ‘vaka’ ve ‘hasta’ ayrımı yaptıklarını, açıkladıkları sayıların ‘hasta’lara dair olduğunu söyledi.

Koca’nın açıklaması şöyle:

Her vaka hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var. Büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor. Her gün açıklanan ve üzerinde durduğumuz yeni hasta sayısı asıl dikkat konusu olmalıdır. Durumun özeti şudur; test sonucu pozitif çıkanların her biri birer vakadır. Bunların büyük kısmı belirti göstermeyen, kalan kişiler ise bulgusu olup tedavi altına alan hastalardır. Bir kısmını evde bir kısmını hastanede tedavi ediyoruz.
Koca, ölüm sayılarına ilişkin ise şunları söyledi:

Biri belediyelerimizin e-devlet veri tabanında yer alan defin sayıları diğeri Türkiye İstatistik Kurumu'dur. İki ayrı veri tabanının birlikte kullanımı yanlıştır. Ölüm raporlarındaki kategorik bilgiler yanlış yorumlanıyor. Bulaşıcı tek hastalığın Covid-19 olduğunu düşünen varsa yanılıyor.
Koca’nın açıklamaları sonrasında ise sosyal medyadan büyük tepki yükseldi. Birçok yurttaş, Bakan’ın gerçek vaka sayısını açıklaması için #vakasayısıkaç etiketiyle tweet attı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.