1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Soylu: ''Daha fazla demokrasi istemenin kime bir zararı olur?''
Soylu: ''Daha fazla demokrasi istemenin kime bir zararı olur?''

Soylu: ''Daha fazla demokrasi istemenin kime bir zararı olur?''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP'nin TürkGün Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Soylu "demokrasiler muhalefete ‘istemezük, yıkalım, kötüleyelim’ görevi vermemiştir. Daha fazla demokrasi istemenin kime bir zararı olur?" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP'nin TürkGün Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili konuşan Soylu, ''Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın 2 Mart 2021 tarihinde açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı’nın kişilik haklarını iyileştirilmeyi ve bazı hukuki aksaklıkları ortadan kaldırmayı hedeflemesi muhalefet partileri tarafından ‘Türkiye’de hukukun yeterince işlemediğinin’ ikrarı ve beyanı olarak yorumlandı. Bu yorumu nasıl değerlendirirsiniz?” sorusu üzerine “Daha fazla demokrasi istemenin kime bir zarar olur? İnsan hakları konusunda en üst seviyeye gelmenin kime bir zararı olabilir?” ifadelerini kullandı. 

 Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

''DAHA FAZLA DEMOKRASİ İSTEMENİN KİME BİR ZARAR OLUR?''

''Muhalefet demokrasilerde var. Ancak demokrasiler muhalefete ‘istemezük, yıkalım, kötüleyelim’ görevi vermemiştir. Elbette ki eleştiri görevi vermiştir ama bu görevi vermemiştir. İnsanın hayatında her şey tekamül ediyor. Toplumların hayatında her şey tekamül ediyor, ihtiyaçlar artıyor, ihtiyaçlar gelişiyor, nesiller değişiyor. Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişmesi birçok ihtiyacı peşinde getiriyor

Daha fazla demokrasi istemenin kime bir zarar olur? İnsan hakları konusunda en üst seviyeye gelmenin kime bir zararı olabilir? Bu ‘en’ seviyesinin kötü olduğu anlamına gelmez ki. Ama ‘en’ seviyesine ulaşmak hepimizin iddiasıdır. Sonra Cenab-ı Allah insanı yaratılmışların en şereflisi olarak yaratmıştır. Her şey ona layıktır. En üstün insan hakları da ona layıktır. Bunu sağlamakla mükellefiz. Bizim dinimizin emri bu.

Bizim atalarımızın öğrettiği bu. Bizim milletimizin asaleti bu. Bizim yürüdüğümüz toprakların bize bezediği bu. Hepsi bu. Mevlana da bunu demiş. Hoca Ahmet Yesevi de bunu demiş. Hacı Bektaş da bunu söylemiş. Beldesinde bulunduğumuz Hacı Bayram da bunu söylemiş.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.