1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Soylu'dan, İl Göç Müdürlerine 'Suriyeli Mültecileri İsim İsim Bilin' Talimatı
Soylu'dan, İl Göç Müdürlerine 'Suriyeli Mültecileri İsim İsim Bilin' Talimatı

Soylu'dan, İl Göç Müdürlerine 'Suriyeli Mültecileri İsim İsim Bilin' Talimatı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen İl Göç Müdürleri Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göç müdürlerine, görev yaptıkları yerlerdeki Suriyelileri tek tek kaydetmeleri talimatını verdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen "İl Göç Müdürleri Toplantısı"na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Suriye kaynaklı göç alanı, Türkiye'nin ip üstünde değil, kılıç üstünde yürüdüğü bir alandır." dedi. Konuşmasında müdürlere seslenen Soylu, "Görev yaptığınız yerlerdeki Suriyelileri, neredeyse tek tek, isim isim bilmelisiniz." talimatını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

SOYLU, 81 İLİN MÜDÜRÜNE HİTAP ETTİ

Kızılcahamam'daki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Bakan Soylu'nun yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, ilgili bürokratlar ve 81 ilin göç müdürleri katıldı. Soylu, toplantıda yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı bünyesinde en yoğun mesai harcanan konulardan birisinin göç olduğunu vurguladı.

 

"TÜRKİYE EN ÇOK MÜLTECİ BARINDIRAN ÜLKE"

Soylu, birçok devletin özellikle Suriyeli göçmenlere karşı sınırlarda elektrikli tel gibi insanlık dışı tedbirler aldığını, bir yandan meselenin insan boyutundan olabildiğince uzak dururken Ortadoğu'da olan bitene karışmaktan ise geri kalmadıklarını ifade etti.

Türkiye'nin şu anda dünyada en çok mülteci barındıran ülke olduğunu vurgulayan Soylu, "Oysa 2010 yılında biz ilk 5'te bile değildik. Biz bununla başarılı bir şekilde yüzleştik. İşte bu toplantı, bu yönetim anlayışının bir neticesidir. Yönetim anlayışımızın, bundan sonra yapacaklarımızın bir değerlendirilmesi ve istişaresi mahiyetindedir." dedi.

"285 BİN MÜLTECİ ÜLKESİNE DÖNDÜ"

Afrin ve Zeytin Dalı operasyonları sonrasında ülkelerine dönenlerinin sayısının 285 bin 424 olduğunu kaydeden Bakan Soylu, "İnsanlar, uygun ortamı bulurlarsa vatanlarına geri dönme eğilimindeler. Ancak şu da bir gerçek ki bölgeye ilişkin büyük bir bilgi kirliliği de söz konusu." ifadelerini kullandı.

Soylu bu nedenle, bu kişilerin geldikleri yerle ilgili doğru bilgilere ulaşmalarını sağlayarak, geri dönüş imkanları hakkında bilgilendirmenin bir hedef olarak belirlenebileceğini kaydetti.

"TEK TEK KAYDEDİN" TALİMATI

Göç müdürlerine "Görev yaptığınız yerlerdeki Suriyelileri, neredeyse tek tek, isim isim bilmelisiniz." diye seslenen Soylu, şunları kaydetti: "Bu insanları sadece sınırdan içeri almak ve günlük ihtiyaçlarını karşılamak yetmiyor. Evet önemli bir işti, büyük bir başarı hikayesiydi ama şimdi ikinci aşamadayız. Dolayısıyla bu verileri toplayıp, bu süreci hem insanların isteği hem de ülkemizin menfaatleri doğrultusunda yönetebilme kabiliyetini ortaya koymalıyız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.