1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Suriyeliler için verilen süre doldu
Suriyeliler için verilen süre doldu

Suriyeliler için verilen süre doldu

İstanbul Valiliği'nin İstanbul'da yaşayan ancak kaydı bulunmayan Suriyelilere verdiği süre bugün sona erdi. Kaydı İstanbul'da olmayan Suriye vatandaşları kayıtlarını İstanbul'a aldırmak için göç idarelerine akın etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Ülkelerinde yaşanan savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan milyonlarca Suriyeli için önce çadır kampları kurulmuş, ardından da sayının çok artmasıyla birlikte çeşitli illere dağıtılmıştı. Bulundukları bazı illerde yaşam koşulları ve imkanlardan şikayet eden Suriyeliler'den bazıları İstanbul'a göç ederek kayıtsız şekilde yaşamaya başlamıştı.

İstanbul'da üst üste yaşanan sorunların ardından Suriyeliler'e ciddi uyarılarda bulunan yetkililer, suça karışan tüm Suriyeliler'in sınır dışı edileceğini açıklamıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un nüfus olarak yoğun olmasından dolayı kentin Suriyeli kaydına kapalı olduğunu açıklamıştı. Türkiye'de 3,6 milyonu Suriyeli olmak üzere yaklaşık 5 milyon yabancı uyruklu insanın bulunduğunu aktaran Soylu, İstanbul'daki kayıtlı Suriyeli sayısının 546 bin 296 olduğunu açıklamıştı. Ancak yapılan bazı araştırmalara göre İstanbul'da 1 milyonun üzerinde Suriyeli ikamet ediyor. Bu rakama diğer yabancılar da eklenince sayı 1,5 milyona kadar çıkıyor. 1,5 milyon civarındaki Suriyeli olmayan yabancıların büyük bölümünün İstanbul'da ikamet ettiği biliniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.