1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Tablo değişti, 16 - 28 yaş arası gençler...
Tablo değişti, 16 - 28 yaş arası gençler...

Tablo değişti, 16 - 28 yaş arası gençler...

Dr. Öğretim Üyesi İdris Kurtuluş Pandemiyle mücadelede gelinen noktayı değerlendirdi.

A+A-

Erzurum Güncel-  Aşıyla ilgili çok önemli bilgi ve yorumlarını paylaşan Kurtuluş'un koronavirüs ile ilgili yanlış önyargının yoğun bakımlarda tabloyu değiştirdiği ve gençlerle ilgili şu an üzücü tabloların görülmeye başlandığını aktardı. İşte Dr. İdris Kurtuluş'un yoğun bakım ünitesinden aktardığı son dakika bilgileri

Koronavirüs yoğun bakım ünitelerinden üzücü son dakika haberleri gelmeye başladı. Sağlık Bakanlığı koronavirüs vaka ve vefat tablolarındaki artış sürerken ve tam kapanma gündemi halen bir seçenek olarak masada dururken koronavirüs yoğun bakım ünitelerinde de tablo giderek değişiyor. Hem gençlerin hem de onları dışarıya gönderirken maskesiz olmalarına müsaade eden ailelerin 'korona virüsünün gençleri etkilemediği' yanılgısı tabloyu değişirmeye başladı.

Vaka sayılarının kısa sürede rekor seviyelere ulaşmasının ardından alınan tedbirlere rağmen beklenen hızlı düşüş henüz başlamadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere tüm ilgili mercilerden kurallara uyulması yönünde art arda uyarılar geliyor. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Genel Hastane Bölümü Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İdris Kurtuluş yoğun bakım ünitesindeki acı tabloyu aktardı. İşte kovid yoğun bakımından gelen son dakika haberi...

TÜM HASTALIKLAR İÇİN AMELİYATHANELERİMİZ HAZIR: Şehir hastanemizde 2 bin 600 yatağımız var. Bu yatakların 700'ünü pandemi hastaları için ayırdık. 400 yoğun bakım yatağımız var. Bunun 170'i koronavirüslü hastalara hizmet veriyor. Pandemi başladığında birçok hastane ameliyatlarını durdurdu. Ama bizim hastanemizde kanser hastalarına da cerrahi gerektiren diğer hastalara da ameliyat yapılabiliyor.

EN BÜYÜK SİLAH AŞI: Virüsle savaşta en büyük silahımız aşı. Sırası gelen herkes aşısını olsun. 25 aşı odasında 6 bin 900 kişiye günlük aşı yapma kapasitemiz var. Aşı sırası şu anda 55 yaş üstüne başladı ve ilgi çok büyük. Aşılama arttıkça toplumsal bağışıklıkla birlikte artık bu dalgaları hafif geçiririz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.