1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. 'Taciz mağduruyuz'' diyen 3 öğrenci adalet arıyor!
'Taciz mağduruyuz'' diyen 3 öğrenci adalet arıyor!

'Taciz mağduruyuz'' diyen 3 öğrenci adalet arıyor!

Düzce Üniversitesi’nde 2016’da Müzik Bölümü Başkanı tarafından tacize maruz bırakıldığını iddia eden üç kadın öğrenci adalet arıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Düzce Üniversitesi’nde Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Haluk Y.’in, D.K., Z.A., ve İ.A. adlı üç kadını tacize maruz bıraktığı öne sürüldü.

Birgün gazetesinden Bilge Sarıhan'ın haberine göre Öğrencilerin şikâyeti üzerine Haluk Y. hakkında soruşturma başlatıldı ve 2019’da davaya dönüştü. Haluk Y.’in cezalandırılmasını isteyen Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame hazırlandı. İddianamede yer alan iddialara göre Haluk Y., kadınları defalarca tacize maruz bıraktı. Düzce 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın dördüncü duruşması 2 Mart’ta görülecek.

 

Haluk Y.’in tacizine maruz bırakılan öğrencilerden D.K. ve İ.A., yaşadıklarını BirGün’e anlattı.

Yaşananlardan sonra rektörlüğe başvurduklarını söyleyen D.K., hiçbir adım atılmadığını savundu. D.K., şöyle konuştu: “Bize ‘öyle bir şey yoktur’ dediler, şikâyetimizi ciddiye almadılar. Hatta üç yıl boyunca üzerini kapatmaya çalıştılar. Ailem rektörlükle görüştü. Sonra anladık ki tek taciz edilen ben değilmişim. Daha sonra rektörlük ‘anlıyoruz, kabul ediyoruz’ demeye başladı. ‘O işler sizin bildiğiniz gibi yürümüyor, mezun olup gidin’ denildi.”

‘KUYRUK SALLAMASAYDIN!’

İ.A. ise şunları ifade etti: “Hem BİMER hem de CİMER’e şikâyet ettim. İfadem alınırken ‘kuyruk sallamasaydın’ dediler. Daha sonra bize ‘bu adamın arkasında dekan var, ne yapabiliriz ki dediler. İlk duruşmaya da dekanla birlikte geldi. Son duruşmada süre istemesek üzeri kapatılacaktı” diye konuştu.

Birgün

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.