1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Tahşiş ve taklit ürünlerle ilgili yaptırımlar ağırlaşacak
Tahşiş ve taklit ürünlerle ilgili yaptırımlar ağırlaşacak

Tahşiş ve taklit ürünlerle ilgili yaptırımlar ağırlaşacak

Son dakika: AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıkladı: Tahşiş ve taklit ürünlerle ilgili yaptırımlar ağırlaşacak

A+A-

Erzurum Güncel-  AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıklamalarda bulundu. Sigara fabrikalarıyla ilgili kararı açıklayan Muş, 'Türkiye’de üretim yapan sigara fabrikaları var. Kullandıkları tütünün yüzde 30’unu Türkiye’den üretim zorunluluğu getiriyoruz." dedi. Muş, "Tahşiş ve taklit ürünlerle ilgili yaptırımları ağırlaştırıyoruz. Yeni düzenlemeyle birlikte ceza miktarı 50 binden 500 bin liraya kadar çıkarılabilecek." açıklamasında bulundu.

Yaptırımlar ağırlaşacak

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet MuşTBMM'de yeni kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mehmet Muş'un açıklamaları şöyle:

SİGARA FİRMALARI
Bugün vereceğimiz kanun teklifi 34 maddeden oluşuyor. Amacımız illegal satışın önüne geçmek. Türkiye'de üretim yapan sigara fabrikaları, firmaları var. Tütünün belli kısmını Türkiye'den bir kısmını yurtdışından getirmekteler. Bu anlamda bir düzenleme yapıyoruz. Sigara fabrikaları kullandıkları tütünün yüzde 30'unu Türkiye'de üretim zorululuğu, Türkiye'den temin etme zorunluluğu getiriyoruz.

GIDADA HİLE DÜZENLEMESİ
Tarım arazisine izinsiz yapıya büyük ceza yolda. Amacımız tarım arazilerinin korunmasını sağlamak. Taklit ve tağşiş ile ilgili cezaları artırıyoruz. İlgili cezalar 500 bin TL'ye kadar çıkarılacak.

 

HOBİ BAHÇELERİ
Herhangi bir hukuki tarafı yok. Ceza vardı, bu cezayı ağırlaştırıyoruz. Cezayı kestikten sonra 2 ay bir süre veriyoruz, burayı düzeltin, tarım toprağını tekrar kazandırın diyoruz. Bunu yapmaları halinde 3 kat ceza uygulanmayacak ve yıkım işlemi ilgililer tarafından gerçekleştirilmeyecek. Bunu yapmamaları halinde hem ceza 3 kat ceza artırılarak uygulanacak hem de belediyeler, il özel idareler devreye girmek suretiyle yıkılacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.