1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Tam 40 sabıkası var...Yakalandı
Tam 40 sabıkası var...Yakalandı

Tam 40 sabıkası var...Yakalandı

Erzurum’da bir ev kadınını telefonla arayarak hesabının terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek 40 bin TL değerindeki altın ve paralarını alan dolandırıcılar, kaçamadan kıskıvrak yakalandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’da bir ev kadınını telefonla arayarak hesabının terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek 40 bin TL değerindeki altın ve paralarını alan dolandırıcılar, kaçamadan kıskıvrak yakalandı. Zanlılardan birinin çeşitli suçlardan 40 sabıkası olduğu ortaya çıktı. 
Edinilen bilgiye göre, Ayşe Z. isimli ev kadınını arayan bir kişi, “Banka hesabınızdan PKK terör örgütü adına işlem yapıldı. Bir kuyumcudan da altın ve para çalındı, sizin altın ve paralarınızla karşılaştırmamız gerekiyor” dedi. Korkuya kapılan kadın, kendisini polis olarak tanıtan ve evine gelen şahsa elindeki 4 adet bilezik ile 4 bin 200 TL parayı verdi. Yaklaşık bir saat sonra durumdan şüphelenen kadın emniyete giderek olayı anlattı. Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcıların peşine düştü. Horasan ilçesinden Ağrı Doğubayazıt’a kaçmaya çalışan U.K. ve S.S., aldıkları para ve altınlarla kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınarak Erzurum Emniyet Müdürlüğüne getirilen dolandırıcılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlılardan S.S.’nin hırsızlık, yaralama ve çeşitli suçlardan 40 ayrı sabıkası olduğu belirlendi. 
Öte yandan, Erzurum'da 2017 yılı içerisinde 50’den fazla dolandırıcılık olayının failleri Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin başarılı çalışmaları sonucunda yakalandı. Faili meçhul dolandırıcılık olayı şimdiye kadar yaşanmazken, polis ekipleri vatandaşlara, “Adınız ya da banka hesabınız FETÖ/PDY veya PKK terör örgütüne karıştı diye kandırarak altın ile para isteyenlere inanmayın” uyarısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum