1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Tarih yazacak Bizim Çocuklar
Tarih yazacak Bizim Çocuklar

Tarih yazacak Bizim Çocuklar

Bir ay boyunca sürecek futbol şöleninde perde, Roma Olimpiyat Stadında bu akşam oynanacak İtalya-Türkiye maçıyla açılacak. 22.00’de başlayacak A Grubu maçını Hollandalı Makkeile yönetecek

A+A-

Erzurum Güncel-…Ve beklenen gün geldi çattı… Futbolla yatıp kalkacağımız bir aylık macera bu akşam başlıyor. A Millî Takım, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında İtalya ile karşı karşıya gelecek. İtalya'nın başkenti Roma'daki Olimpiyat Stadında oynanacak ve 22.00'de başlayacak A Grubu'nun ilk maçında Hollandalı hakem Danny Makkelie düdük çalacak. Karşılaşma TRT 1'den naklen yayımlanacak.

Roma’yı fethedelim
Tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonası'nın açılış maçında boy gösterecek olan ay yıldızlı ekipte, İtalya karşılaşması öncesinde sakat oyuncu bulunmuyor. İtalya'da ise tedavisi süren, orta sahanın önemli isimlerinden Marco Verratti'nin forma giymesi beklenmiyor. Roma Olimpiyat Stadındaki karşılaşmayı yaklaşık 17 bin taraftar tribünden seyredecek. Bu mücadelede yaklaşık üç bin Türk taraftar da tribünde yerini alacak.

11 ülkede 51 maç
Dünyayı sarsan virüs sebebiyle bir yıl ertelenen şampiyonada 24 ülke mücadele edecek. Tarihinde ilk defa ikiden fazla ülkenin ev sahipliği yapacağı organizasyon, 11 farklı ülkede düzenlenecek ve 51 maça sahne olacak. A Grubu'ndaki ilk maçını ev sahibi ülkelerden İtalya ile oynayacak olan ay yıldızlı takım, diğer maçlarında Azerbaycan'da Bakü Olimpiyat Stadında, 16 Haziran'da Galler, 20 Haziran'da da İsviçre ile karşılaşacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.