1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşınan numara sayısı 128 milyonu geçti
Taşınan numara sayısı 128 milyonu geçti

Taşınan numara sayısı 128 milyonu geçti

Cep telefonu operatörleri arasında numara taşıma işlemi sayısı 128 milyon 300 bine ulaştı. Sabit telefonlarda numara taşıma ise 1 milyon 884 bin 496 oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Taşınan numara sayısı 128 milyonu geçti. AA muhabirinin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)  verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de 80 milyon 926 bin 481 mobil  abonesi bulunurken, mobil numara taşıma sayısı 128 milyon 300 bin olarak  gerçekleşti.

Mobil numara taşınabilirliği hizmetiyle bu yılın birinci çeyreğinde TT  Mobil yaklaşık 370 bin, Vodafone yaklaşık 184 bin abone kazanırken, Turkcellise  554 bin civarında abone kaybetti.  Mobil işletmecilerin abone sayılarına göre pazar paylarına  bakıldığında söz konusu çeyrekte, Turkcell'in yüzde 41,6, Vodafone'un yüzde 31,1,  TT Mobil'in ise yüzde 27,3'lük paya sahip olduğu görüldü.

 

Türkiye'de 10 Eylül 2009'da sabit hatlarda numara taşınabilirliği  uygulaması başladı. Bugüne kadar sabit hatlarda toplam 1 milyon 884 bin 496  numaranın taşınma işlemi gerçekleşti. Bu yılın birinci çeyreğinde Türk Telekom 52  bin 458 abone kaybederken, Vodafone 26 bin 537 abone kazandı.

 

Mobil trafik hacmi

 

Bu yılı birinci çeyreğinde toplam mobil trafik hacmi 66,1 milyar  dakika olarak gerçekleşti.Söz konusu dönemde ait trafik bilgileri bir önceki üç aylık dönemle  kıyaslandığında toplam mobil trafiğin yüzde 1,5 azaldığı geçen senenin aynı  dönemiyle kıyaslandığında ise yüzde 3,5 arttığı görüldü.İşletmeci bazında incelendiğinde ise bir önceki döneme göre  Turkcell'in trafiğinin yüzde 2,8, Vodafone'un trafiğinin yüzde 1 ve TT Mobil'in  trafiğinin ise yüzde 0,4 azaldı.  Geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında Turkcell'in trafik hacmi  yüzde 0,1 azalırken, Vodafone'un trafik hacmi yüzde 3,6 ve TT Mobil'in trafik  hacmi yüzde 8,2 arttı.

 

Yurt dışı mobil trafikte Almanya birinci

 

 Bu yılın birinci çeyreğinde mobil şebekelerden en fazla trafik  gönderilen ve alınan ülkelerde Almanya ilk sırada yer aldı. Almanya'yı İngiltereKKTCFransa ve SuudiArabistan en fazla trafik  gönderilen diğer ülkeler olarak takip etti. En fazla trafik alınan ülkeler ise  Almanya'dan sonra Avusturya, KKTC, Fransa ve İngiltere oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.