1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Tayyip Erdoğan'dan kıyak atama!
Tayyip Erdoğan'dan kıyak atama!

Tayyip Erdoğan'dan kıyak atama!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 5 kişiyi atadığı kişiler arasında üniversite arkadaşı olarak bilinen Mehmet Emin Aratta yer aldı. Arat, Fenerbahçe Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, beş üniversiteye rektör atanmasına ilişkin kararı onayladı.

Atama kararlarına göre, Atılım Üniversitesi Rektörlüğüne Mehmet Yıldırım Üçtuğ, Fenerbahçe Üniversitesi Rektörlüğüne Mehmet Emin Arat, Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Rektörlüğüne Rümeyza Kazancıoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörlüğüne Yadigar İzmirli, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektörlüğüne ise Osman Çakır getirildi.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rektör atamaları yine şaşırtmadı. Beş vakıf üniversitesine ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarından tanıdık isimler çıktı.

Erdoğan, “Üniversiteden sınıf arkadaşım” dediği Mehmet Emin Arat’ı Fenerbahçe Üniversitesi Rektörü olarak atadı. Arat daha önce Marmara Üniversitesi ve Ayvansaray Üniversitesi'nde de rektörlük yapmıştı.

ASALETEN ATANDI

Erdoğan’ın Rektörlüğünü onayladığı bir diğer isim ise ittifak ortağı MHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır oldu. Kamuoyunda, “Kaset kumpası” olarak bilinen soruşturmalar sonucunda 2011 yılında MHP’deki görevinden istifa eden Çakır, bir aydır vekaleten yürüttüğü Ayvansaray Üniversitesi Rektörü görevine asaleten atandı.

Kuruluşu ilk olarak 1989 yılında gündeme gelen ancak, “Dincilerin kontrolünde olacak” iddiası ile açılan soruşturma ile kuruluşu iptal edilen ve 2010 yılında temelleri atılan Bezm-i Alem Üniversitesi Rektörlüğü için ise Rümeyza Kazancıoğlu görevlendirdi.

Kazancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’a, “Bezmialem Valide Sultan” isimli kitabı hediye etmesi ile kamuoyu hafızasında yer etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.