1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Trump’a YPG nasihatı
Trump’a YPG nasihatı

Trump’a YPG nasihatı

ABD’nin iki numarası Mike Pence’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyareti öncesi Başkan Trump’ı “YPG’ye yapılan silah yardımı yanlış bir karar. Türkiye’yi germiyelim” diyerek ikaz ettiği ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- YAVUZ ATALAY/Akşam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyaretinden hemen önce terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG’ye silah yardımı kararı alan ABD Başkanı Donald Trump'ın Körfez ülkelerine ziyareti sonrası başlayan Katar ablukası konusunda ABD’nin Başkan Yardımcısı Mike Pence'ten uyarı geldiği ifade edildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından, Türkiye’yi çok yakından tanıyan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile ABD Başkanı Donald Trump’ın bu konuyu aralarında konuştuğu ve Pence’in Trump’a, “Bu kararı almakta çok acele ettik. 

“TÜRKiYE’Yi HER FIRSATTA GERiYORUZ”  

İç politikaya daha çok önem vermeliyiz” dediği öğrenildi.ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Trump’a son tavsiyesi ise Körfez ülkeleriyle Katar arasında yaşanan kriz konusunda oldu. AKŞAM’ın Beyaz Saray kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre; Mike Pence’in, Trump’a; “Her adımda Türkiye’yi geriyoruz. Türk dostlarımız bundan rahatsız. Daha sakin ve yumuşak ilerlemeliyiz. Ve bunun Türkiye’yi sevip sevmemekle alakası yok. Türkiye’nin bizimle çalışmaya hazır olduğunu görüyorum” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Trump’ın Pence’e yanıtı ise; “Tavsiyen için teşekkürler” şeklinde oldu. 

Comey’in görüşme kayıtları istendi 

Romanya Cumhurbaşkanı Ioannis'i ağırlayan ABD Başkanı Trump, kovduğu eski FBI Direktörü Comey'nin yaptığı savunmasında kendisine yönelik iddialarını yalanlayarak, Bu söylediklerini savcı karşısında ve yemin ederek anlatmaya hazırım"dedi. Senato ise, Comey'in Trump'la ile  görüşme kayıtlarını istedi.

Trump karşıtı sunucu cnn'den kovuldu

ABD Başkanı Donald Trump hakkında hakaret içeren paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle "Believer" programının sunucusu İran asıllı ABD'li Reza Aslan CNN'den kovuldu. 
Aslan, Londra'daki terör saldırısı sonrası Müslümanlara seyahat yasağı uygulanması talebini gündeme getiren Trump'a yönelik hakaret içeren paylaşımda bulunmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.