1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Trump'tan İran'a yeni tehdit
Trump'tan İran'a yeni tehdit

Trump'tan İran'a yeni tehdit

Son dakika haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik olarak yeni açıklamalarda bulundu. Trump, 'Tekrar saldırırlarsa, ki onlara yapmamalarını şiddetle tavsiye ederim, onları öncekinden daha sert vuracağız' dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından ABD ile İran arasında yaşanan gerginlikte açıklamalar gelmeye devam ediyor.

"TEKRAR SALDIRIRLARSA ONLARI DAHA SERT VURACAĞIZ"

Twitter hesabından yeni açıklamalarda bulunan Donald Trump, 'Bize saldırdılar ve biz de geri saldırı yaptık. Tekrar saldırırlarsa, ki onlara yapmamalarını şiddetle tavsiye ederim, onları öncekinden daha sert vuracağız. ABD askeri malzeme ve mühimmata 2 trilyon dolar harcadı. Biz en büyük ve dünyanın açık ara en iyisiyiz. Eğer İran Amerikan üslerine ya da Amerikalılara saldırırsa bu güzel yeni ekipmanların bazılarını hiç çekinmeden göndeririz' dedi.

Donald J. Trump@realDonaldTrump

They attacked us, & we hit back. If they attack again, which I would strongly advise them not to do, we will hit them harder than they have ever been hit before! https://twitter.com/dancrenshawtx/status/1213583859402657793 …

Dan Crenshaw@DanCrenshawTX

For those claiming there’s “no plan,” that this was “reckless”:

Step #1 of any strategy is to stop letting terrorist regimes attack us without repercussion.

Why is this basic truth of foreign policy so controversial?https://foreignpolicy.com/2020/01/03/petraeus-on-qassem-suleimani-killing-says-trump-helped-reestablish-deterrence/ …

118 B

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

42,9 B kişi bunun hakkında konuşuyor

"52 İRAN SAHASINI HEDEF ALMIŞ BULUNMAKTAYIZ"

Trump, bir önceki paylaşımında ise şu açıklamalarda bulunmuştu:

Dünyayı, son zamanlarda yüzlerce İranlı protestocu ve hayatında öldürdüğü tüm insanların yanı sıra bir Amerikalıyı öldürüp birçoğunu da yaralayan teröristlerinden temizlediğimiz için İran bazı ABD unsurlarını hedef alma konusunda oldukça cesurca konuşuyor. (Süleymani) Zaten Büyükelçiliğimize saldırıyordu ve başka yerleri vurmak üzere hazırlık yapıyordu. İran zaten yıllardır sorundan başka bir işe yaramadı. Bu bir uyarı olsun: İran Amerikalılara veya Amerikan unsurlarına saldırırsa biz (yıllar önce İran tarafından rehin alınan 52 Amerikalıyı temsilen) 52 İran sahasını hedef almış bulunmaktayız. Bazıları üst düzey ve İran ve İran kültürü açısından çok önemli. Bu hedefler ve İran’ın kendisi çok hızlı ve çok sert bir şekilde vurulacaktır. ABD daha fazla tehdit istemiyor.

İRAN-ABD KRİZİNE NEDEN OLAN 52 REHİNE OLAYI NEDİR?

4 Kasım 1979'da Ayetullah Humeyni'yi destekleyen İranlı binlerce öğrenci başkent Tahran'daki ABD Büyükelçiği'ni bastı. Öğrenciler, 52 ABD'liyi 444 gün rehin tuttu. Ayetullah Ruhullah Humeyni, bu işgali 'ikinci devrim' olarak nitelendirdi. Olay İran ve ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin kopmasına yol açtı.

ABD-İRAN GERİLİMİ NASIL BAŞLADI?

ABD ile İran arasındaki gerilim, geçen hafta İran destekli Ketaib Hizbullah örgütünün, ABD askerlerinin konuşlu olduğu Kerkük'teki K1 askeri üssüne roket saldırısı yapmasıyla tırmandı.

31 roketle yapılan saldırıda, bir ABD'li sözleşmeli personel ölmüş, birçok Amerikan askeri de yaralanmıştı. Bu saldırı üzerine ABD de örgüte ait Irak ve Suriye'deki 5 üsse hava saldırısı düzenlemiş, buna karşılık ise Şii milisler, Irak'ta ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine saldırmıştı.

Bölgeye asker sevk eden ABD, Irak'a da baskı uygulayarak Bağdat Büyükelçiliğinin önünde Şii milisleri dağılmasını sağlamıştı.

Daha sonra ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ise ABD saldırısının intikamının alınacağını söylemişti.

Gün içinde İran destekli Şii milislerin ABD askerlerinin konuşlu olduğu bazı üslere roket ve füzelerle saldırı düzenlediği ancak saldırılarda ölen ya da yaralananların olmadığı belirtilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum