1. HABERLER

  2. GENEL

  3. TSK Habur’daki tatbikatta hız kesmiyor!
TSK Habur’daki tatbikatta hız kesmiyor!

TSK Habur’daki tatbikatta hız kesmiyor!

Habur Sınır Kapısı yakınlarında devam eden tatbikat sekizinci gününe girdi. Tatbikat kapsamında dün yaklaşık 20 tank manevra eğitimi ve ileri hücum tatbikatında bulunmuştu.

A+A-

Erzurum Güncel- Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Türkiye’nin Irak sınırındaki Şırnak’ın Silopi ilçesi HaburSınır Kapısı yakınlarında başlattığı tatbikat 8’inci gününde devam ediyor. 

 

TSK’nın, Silopi ilçesi Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki tır parkının karşısındaki boş arazide 18 Eylül’de başlattığı tatbikat devam ediyor. Alan çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı da görüldü.

 

 

TOZ İLE KAMUFLE OLMA EĞİTİMİ

 

Tatbikat kapsamında yaklaşık 20 tank manevra eğitimi ve ileri hücum tatbikatında bulundu. Mermilerin kullanılmadığı tatbikatta engebeli arazi şartlarında tanklar ve zırhlı personel taşıyıcılar birlikte seri ve hızlı manevralar yaptı. Yaklaşık 100 metre mesafede kat eden tanklar sırası ile aynı taarruzu hareketini gerçekleştirdi. İlk pozisyonuna geri dönen tankların kendi etraflarında dönerek çıkardıkları toz ile kamufle olma eğitimi aldıkları görüldü.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum