1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Turistik Doğu Ekspresi de virüs mağduru!
Turistik Doğu Ekspresi de virüs mağduru!

Turistik Doğu Ekspresi de virüs mağduru!

Turistik Doğu Ekspresi de, salgın nedeniyle eski günlerine kavuşacağı zamanları bekliyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Ankaradan yola çıkıp Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars’a turist taşıyan Turistik Doğu Ekspresi, korona virüs salgını nedeniyle iş yapamaz durumda. Virüs salgını nedeniyle eski ilginin olmadığı Doğu Eksprvsi treni de, virüs mağdurları arasında yerini aldı. Turistik Doğu Ekspresi de, eski günlerine kavuşacağı günler bekliyor. Bakanlık ve TCDD’nin Doğu Ekspresi’ne alternatif olarak uygulamaya soktuğu Turistik Doğu Ekspresi, geçen yıl 29 Mayıs’ta ilk seferine başlamıştı. 

 

 

AMAÇ İÇ TURİZMİN CANLANMASIYDI

 

 

Ankara’dan yola çıkacan tren, Sivas, Erzincan ve Erzurum güzergahını takip edip Kars’ta ‘son durak’ diyordu. Mevcut Doğu Ekspresine artan yolcu talebinin karşılanarak iç turizmin canlandırılmasına yönelik olarak Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortak çalışması sonucu Ankara- Kars-Ankara arasında turizm amaçlı Turistik Doğu Ekspresi seferi konulması kararı alınmıştı. Tren, yolcuların tarihi ve turistik yerleri ziyaret edebilmeleri için Ankara’dan Kars yönüne gidişte Erzincan İliç ve Erzurum, Kars’tan Ankara yönüne gelişte ise Sivas’ın Divriği ve Bostancı istasyonlarında bir süre birkaç saat bekletiliyordu.  

 

 

ERZURUM ESNAFI KAZANIYORDU

 

 

Turistik Doğu Ekspresi, Erzurum tren istasyonunda 4 saat kalıyordu. Turist misafirler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bir dizi gezi programı uygulanıyordu. Profesyonel rehberler eşliğinde şehir gezisi yaptırılan  turistlerin cağ kebabı yiyip Oltu taşı teşbih ve diğer hediyelik eşyalardan almaları da sağlanıyordu. Turizm treni yolcuları, Kongre Binasını gezip, Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mustafa Kemal’in Erzurum’a gelişi ve Kongre çalışmalarını anlatan tiyatro gösterisi izlettiriliyordu. Daha sonra Çifte Minare, Ulu Camii, Üç Kümbetler ve Taşhan gezdiriliyordu. Turistik Doğu Ekspres yolcuları, Erzurum İstasyonuna getirilerek Erzurum’dan Kars’a hareket edileceği belirtildi. 

 

 

VİRÜS NEDENİYLE İLGİ YOK

 

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sonrası Türistik Doğu Ekspresi seferleri de bir süre durdurulmuştu. Seferler bir ara yeniden başladı ancak salgın korkusu nedeniyle ilgi azaldı. Doğu Ekspresi de virüs salgını mağdurları arasında yerini aldı. Bugünlerde eski cazibesini kaybeden turistik gezi treni Doğu Ekspresi, dünyanın yeniden eski günlerine dönmesini bekliyor. Gazeteniz Günebakış’a açıklamalarda bulunan yetkililer, ’’ Doğu ekspresi de virüs mağduru oldu desek yeridir. Şimdilerde bu trene eski ilgi yok. Seferler bir ra iptal edildi yine başladı ancak önceden aylar öncesinden bilet bulunmazdı, şimdilerde ise ilgi yok. Salgın bitip eski günlere dönülmesini hepimiz kadar Doğu Ekspresi treni de bekliyor’’  diye konuştular.  

Sinan AYDIN’ın haberi...

RADARHABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.