1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Türk askeri İdlib'de: Özel Kuvvetler, Komando girdi
Türk askeri İdlib'de: Özel Kuvvetler, Komando girdi

Türk askeri İdlib'de: Özel Kuvvetler, Komando girdi

İdlib operasyonunda son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor... Türk askeri çatışmazlık bölgeleri için dün akşam saat 22.15 itibarıyla İdlib'e girdi. Operasyonda 30 zırhlı araç ve 100'ü aşkın asker yer aldı.

A+A-

Erzurum Güncel- İdlib operasyonunda son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor... Türk askeri çatışmazlık bölgeleri için dün akşam saat 22.15 itibarıyla İdlib'e girdi. Operasyonda 30 zırhlı araç ve 100'ü aşkın asker yer aldı. Uzmanlar, intikalin önümüzdeki günlerde de devam etmesinin beklendiğini aktarırken, 15 tankın da Oğulpınar Karakolu ile sınıra örülen duvar arasına konuşlandırıldığı belirtildi.

Türk askeri dün akşam saat 22.15 sularında İdlib'e girdi. İdlib'e Özel Kuvvetler ve Kayseri Komando'dan 100'den fazla askerin İdlib'e gittiği, sayının önümüzdeki günlerde artabileceği belirtiliyor.

NELER YAŞANIYOR?

ASTANA’da üç garantör ülkenin çatışmasızlık bölgesi kurulmasında uzlaşıya vardığı Suriye’nin İdlib bölgesinde gece saatlerinde sıcak gelişmeler yaşandı. Türk Özel Kuvvetleri beş günlük keşif çalışmasının ardından saat 22.15 itibariyla İdlib’e girdi. Hürriyet'in haberine göre, bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre; operasyonda 30 zırhlı araçla 100’den fazla Türk askeri yer aldı.

Askerlerin Kayseri Komando 1. Tugay Komutanlığı ile Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan olduğu öğrenildi. Bordo Bereliler (Özel Kuvvetler) ile Mavi Berelilerin (Kayseri Komando), yapılan müzakereler sonucu Heyet Tahrir el Şam’ın (HTŞ) boşalttığı yerlerden Suriye’ye girdiği öğrenildi. ÖSO kaynakları, Türk askerinin Cilvegözü’nün doğusundaki At Dana civarında Keperlusin bölgesinden İdlib’e geçtiğini ve yerel halkın Mehmetçiği sevinç gösterisiyle karşıladığını söylediler.

 TSK İdlib çatışmasızlık bölgesine intikal için keşif yaptı

TANKLAR SINIRA YERLEŞTİRİLDİ

Batı illerinden Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bugün gönderilen 15 tank, Oğulpınar Karakolu ile sınıra örülen duvar arasına konuşlandırıldı. Milliyet'in haberine göre, gece karanlığında namluluları Suriye'yi görecek şekilde yerleştirilen tanklar, bölgede hareketli saatler yaşattı.

 Sınırda askeri hareketlilik! Gazeteciler bölgeden çıkartıldı

CANLI YAYINDA AÇIKLANDI

Bu arada gazeteci Nevzat Çiçek, CNN TÜRK'te katıldığı canlı yayında Türk askerinin İdlib'e girdiğini söyledi. Çiçek, İdlib'e giren Özell Kuvetler askeri sayısının 80 civarında olduğunu ve 40 askerin daha gireceğini ifade etti. Askerlerle birlikte 12 zırhlı aracın da İdlib'e giriş yaptığını belirtti.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar ise İdlib'e giriş saatini 22.15 olarak açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.