1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Türk restoran sahini teröristlerin içeri girmesini engelledi
Türk restoran sahini teröristlerin içeri girmesini engelledi

Türk restoran sahini teröristlerin içeri girmesini engelledi

Barselona'da 13 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının bulunduğu bölgede restoran sahibi Türk Ercan Can'ın büyük bir kahramanlık yaptığı ortaya çıktı. Yaralılara dükkanı aldıktan sonra kapıyı kapatan Can, teröristlerin içeri girmesini engelledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Saldırının olduğu bölgede restoran sahibi olan Ercan Can da verdiği bilgilerde yaklaşık 15 kişinin kendi restoranına sığındığını bu kişilerle beraber restoranda olduklarını ve beklediklerini söyledi.

Barselona'daki dehşet anlarını bir kanalda canlı yayına bağlanarak anlatan restoran sahibi Ercan Can yaşadıkalrını şöyle anlattı:

'KAPIYI KAPATMASAM İÇERİ GİRECEKLERDİ'

"Olayın olduğu yere yakın bir yerdeyiz. Minibüsün duvara çarpıp durduğunu görebiliyoruz. Biz burada yaşıyoruz yaklaşık 10-11 yıldır. Şu an minibüsün tam durakladığı yerin karşısında bulunuyoruz.

Dışarda sadece polisler ve kaza yapan minibüs var. Burası Barcelona'nın en yoğun olduğu caddelerinden biri. Olay saat 16:30 gibi yaşandı. Kapıyı kapatmasam içeri gireceklerdi, olaya dışarıdan tanık olan kişiler bizim bulunduğumuz yere giremeyen iki teröristin apartmandan içeri girip yukarı çıktığını söyledi."

'TERÖRİSTLER APARTMANIN ÜST KATINA KAÇMAYA ÇALIŞIYOR'

İspanyol basını saldırganın 20-25 yaşlarında olduğu ve Fas asıllı bir İspanyol olduğunu açıkladı ve olay yerinde bulunan kimlik üzerindeki fotoğrafını yayınladı.

Yayaları ekabizen minibüsün içinde Driss Our'in pasaportu bulunmuştu. Bu kişi, Barcelona'nın kuzeyindeki Ripoll şehrinde dün gece kendisi polise giderek teslim oldu ve "Pasaportumu kardeşim çalmış, ben masumum" dedi. Oukabir gözaltına alındı.

Şimdi, Driss'in 18 yaşındaki kardeşi Moussa aranıyor.

ABD istihbarat servisi CIA'in geçtiğimiz günlerde İspanya'yı uyardığı, bu uyarıda 13 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının gerçekleştiği La Ramblas Bulvarına özellikle dikkat çekildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.