1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Türk Tabipler Birliği yoğun bakımların ne kadar dolduğunu böyle açıkladı 
Türk Tabipler Birliği yoğun bakımların ne kadar dolduğunu böyle açıkladı 

Türk Tabipler Birliği yoğun bakımların ne kadar dolduğunu böyle açıkladı 

Türk Tabipler Birliği, yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı yoğun bakım doluluk oranları ile kendilerine sahadan gelen veriler arasında çelişkiler olduğunu söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Yapılan açıklamada başta İstanbul Ankara ve İzmir olmak üzere birçok büyükşehirde kamu hastanelerinde yoğun bakımların neredeyse tamamen dolu olduğunu belirtti. 

Birgün gazetesinde yer alan habere göre, Türk Tabipler Birliği bir basın açıklaması yaparak, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Adana olmak üzere birçok büyükşehirde artan hasta sayıları nedeniyle kamu hastanelerinde normal servislerin dolduğunu ve yoğun bakım servislerinde ise yer kalmadığını açıkladı. 

 "AÇIKLAMA SAHADAKİ VERİLERLE ÇELİŞİYOR"
 
Açıklamada, "Ülkemizde mevcut yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 54,7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 71,3 olarak açıklanmasına rağmen bu rakamlar sadece Covid-19 hastaları değil, diğer tüm hastalar açısından da değerlendirildiğinde bizlere sahadan ulaşan veriler ile çelişmektedir” denildi. 
 
“TTB’ye illerden ulaşan bilgiler Covid-19 servis ve yoğun bakımlarının yüzde 100’ü ya da yüzde 100’e yakınının dolu olduğunu göstermektedir” denilen açıklamada, “Birçok kamu hastanesinde yoğun bakım yatakları tamamen doludur. Hastalar bazen günlerce acil servislerde yoğun bakım yatağı beklemektedir. Bir hasta vefat ettiğinde ya da iyileşip servise alındığında ancak yer açılmakta ve yerine hasta yatırılabilmektedir. Hastane kapasiteleri dolu olduğu için hastaneler arası nakiller de yapıl(a)mamaktadır. 112 merkezleri sürekli boş yatak aramakta ancak boş yer bulmakta zorluk çekmektedirler. Bu uzayan bekleme süreleri hastaların daha da kötüleşmesine, hatta tedavi alamadan ölmelerine de neden olabilmektedir” ifadeleri yer aldı. 
TTB açıklamasında, kamu hastanelerinde yaşanan yer sorununa karşın özel hastanelerin birçoğuun Covid-19 hastası kabul etmediği ya da seçili hasta kabul ettiği belirtildi. Bazı illerde ara koridorlar, boşluklar, sığınaklar, yemekhaneler yoğun bakım haline getirilerek sorunlar çözülmeye çalışılsa da yoğun bakımda çalışan hekim, hemşire, personel sayısı ve malzeme sayısı yeterli olmadığı için yeni sorunların ortaya çıktığı vurgulandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.