1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türk ve ABD'li firmalar mikro robot için buluştu
Türk ve ABD'li firmalar mikro robot için buluştu

Türk ve ABD'li firmalar mikro robot için buluştu

Sivil ve askeri güvenlik çözümleri geliştiren OFM Mühendislik, mikro insansız kara araçlarının üretimi için ABD'li bir firmayla iş birliği yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Türk savunma sanayisinde, insansız kara aracı teknolojisiyle çeşitli ürünler geliştirilerek güvenlik güçlerinin kullanımına sunulmasına yönelik çok yönlü çalışmalar yürütülüyor.

Sivil ve askeri alanda faaliyet gösteren OFM Mühendislik, olağanüstü olayların, tehlikelerin ve saldırıların insanlar ve yapılar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla çeşitli hizmetler ve ürünler sağlıyor.

Bu amaçla "koruyucu mühendislik" alanına yoğunlaşan OFM Mühendislik, Ar-Ge çalışmaları sonunda Patlamaya Dayanıklı Modüler Şelteri (PADMER) üretti. Patlamaya dayanıklı ve kurşungeçirmez yapısıyla içindeki personelin ve ekipmanın en tehlikeli koşullarda dahi emniyetini sağlayan PADMER, savunma sanayisinde çeşitli projelerde kullanılmaya başlandı.

Türk savunma sanayisinde çeşitli boyutlarda insansız kara aracı geliştirilmesi ve güvenlik güçlerinin kullanımına sunulmasına yönelik arayışlar üzerine harekete geçen OFM Mühendislik, kurduğu iş birliğiyle sahada 5 binden fazla kullanıma ulaşan bir mikro keşif robotunu Türkiye'de üretmeye hazırlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.