1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Türkiye ile ABD arasındaki kara devriyesi tamamlandı
Türkiye ile ABD arasındaki kara devriyesi tamamlandı

Türkiye ile ABD arasındaki kara devriyesi tamamlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları, Suriye'de Fırat'ın doğusunda güvenli bölge birinci safha uygulamaları kapsamında ilk ortak kara devriyesini tamamlandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Devriye yaklaşık 3 saat sürdü. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Fırat'ın doğusunda Güvenli Bölge tesisi için TSK ve ABD personelinin ilk müşterek kara devriyesi planlandığı şekilde icra edildi" denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ABD Silahlı  Kuvvetleri unsurlarının, Suriye'de Fırat'ın doğusunda güvenli bölge tesisi  birinci safha uygulamaları kapsamında başlattıkları ilk ortak kara devriyesi  tamamlandı. 

TSK ve ABD konvoyunun Suriye'de güvenli bölgeyi tesise yönelik  gerçekleştirdikleri ilk devriye, organizasyon ve harekat olmak üzere iki aşamadan  oluştu. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin güneyinde Türk bayraklı 6 zırhlı araçtan  oluşan TSK konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek Suriye  tarafında bekleyen ABD askeri konvoyuyla buluştu.

Sınırın sıfır noktasında bir araya gelen TSK ve ABD konvoyu  komutanları, burada bir süre yapılacak devriye planını görüştü. Askeri konvoy  ardından yaklaşık 25 kilometre batıdaki Telabyad tarafına yöneldi. Bu yönde bir  süre gözlemlerde bulunan ortak konvoy, ardından güneye doğru daha iç kısımlara  hareket etti. Sabah saat 10.00 sularında başlayan devriye, yaklaşık 3 saat sonra  sona erdi.

Bu arada TSK konvoyu Türkiye sınırına yaklaşırken, yerli üretim ATAK  helikopterler, bölgede uçuş yaparak Türk birliklerini karşıladı.

İHA ve helikopter desteği de verilen devriye faaliyetleri boyunca  sınır hattındaki hava ve kara hareketliliği devam etti.

Sabah saatlerinde başlayan devriye faaliyeti yaklaşık 3 saatte  tamamlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.