1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Türkiye'den dönen kadında corona virüs tespit edildi
Türkiye'den dönen kadında corona virüs tespit edildi

Türkiye'den dönen kadında corona virüs tespit edildi

ABD'de Maryland Valisi Larry Hogan, ismini açıklamadığı bir kadının Türkiye ziyareti sonrası yapılan corona virüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Vali Hogan, kadının hastanede tedavi altına alındığını ifade etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Amerika Birleşik Devletleri'nin Maryland eyaleti Valisi, 2 yeni vakayla yeni tip koronavirüs (Corona virüs) bulaşan kişi sayısının 5'e çıktığını açıkladı. Vali, en son Türkiye'den dönen bir kadınla Mısır ve Tayland seyahati yapan 60'larındaki bir erkekte Covid-19 görüldüğünü söyledi.

Maryland Valisi Larry Hogan pazartesi günü yaptığı açıklamada, önceki gün 2 kişide koronavirüs test sonuçlarının pozitif çıktığını bildirdi. Toplam vaka sayısının 5'e yükseldiği eyalette, en son koronavirüsün tespit edildiği iki kişinin daha önceki 3 vakayla bağlantılı olmadığı belirtildi.

Basın toplantısında konuşan Vali, virüsün bulaştığı 80'li yaşlarında bir kadının en son Türkiye'ye seyahat ettiğini ifade etti.

Yetkililer, virüsün eyalet geneline yayılmasına dair bir endişe taşımadıklarını ifade ediyor.

ABD genelinde Covid-19'un görüldüğü 34 eyalette vaka sayısı 700 geçti, 26 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Türkiye'deyse şu ana kadar herhangi bir Covid-19 vakası bildirilmedi.

Ek kaynaklar • AP

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.