1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye'nin İlk uçak gemisinde yeni gelişme
Türkiye'nin İlk uçak gemisinde yeni gelişme

Türkiye'nin İlk uçak gemisinde yeni gelişme

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine 2021’de girmesi planlanan Türkiye’nin ilk LHD (Landing Helicopter Dock) gemisi, TCG Anadolu projesi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile İspanya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arasında çok amaçlı amfibi hücum gemisi üretimine ilişkin kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda onaylandı. İspanya donanmasında bulunan “Juan Carlos” adlı yeni nesil hücüm gemisi, iki ülkenin işbirliğiyle üretilerek 2021 yılında Türk Donanması’nın envanterine girecek.

İlk adım 2016’da atıldı

Yerli teknoloji ağırlıklı hücüm gemisinin adı “TCG Anadolu” olacak. Amfibi hücum gemisinin Türkiye-İspanya ortaklığıyla üretimi konusunda ilk adım 2016 yılında atılmıştı. İki ülke arasında yapılan görüşmelerin ardından ön protokol hazırlanmış ve geçtiğimiz yıl içinde Sedef Tershanesi’nde sembolik sac kesim töreni yapılmıştı. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir heyet de, geçtiğimiz Nisan ayında İspanya’ya giderek amfibi hücum gemisi Juan Carlos’ta incelemelerde bulunmuş ve bu görüşmelerin ardından iki ülkenin parlamentoları tarafından onaylanacak ortak üretim ve işbirliği protokolü imzalanmıştı. TBMM’nin onayladığı protokolle birlikte İspanya’dan bir heyetin Türkiye’ye gelerek üretim aşamasına doğrudan destek vermesi bekleniyor. Daha önce yapılan açıklamaya göre gemi yakıt ikmali yapılmadan 30 gün süreyle sefer yapabilecek. 30 tank, 30’u amfibi zırhlı hücum aracı olmak üzere toplam 100 tekerlekli ve paletli araç taşıyacak.

Üs desteğine ihtiyaç duymuyor

Üretim aşaması hız kazanacak olan Türk Amfibi Hücum TCG Anadolu, 2021 yılında tamamlanarak denize inecek. Akdeniz, Ege ve Karadeniz’de görev yapacak olan TCG Anadolu, bir tabur büyüklüğündeki kuvveti, ana üs desteğine ihtiyaç duymadan, kriz bölgelerine intikal ettirebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.