1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Türkiye’ye siber saldırılar devam ediyor
Türkiye’ye siber saldırılar devam ediyor

Türkiye’ye siber saldırılar devam ediyor

Geçtiğimiz Pazar günü başlayan Türkiye’ye yönelik saldırılar devam ediyor. Başta operatörler olmak üzere bazı bankalar da saldırılardan nasibini almış durumda. Peki saldırılar ne kadar sürecek?

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye yurt dışı kaynaklı siber saldırıların hedefi olmaya devam ediyor. 27 Ekim Pazar günü başlayan siber saldırılar iki gündür devam ediyor.

Konuya ilişkin Garanti Bankası’ndan yapılan açıklamada “Şu ana kadar aldıkları tedbir ve aksiyonlarla yurt içi erişim aksaklığı büyük ölçüde giderilmiş olmakla birlikte zaman zaman farklı yurt dışı bölgelerden gelen erişimlere karşılık vermekte sorun yaşamaya devam etmekteyiz” ifadelerine yer verildi.

Başta Garanti BBVA ve Türk Telekom’un etkilendiği saldırılara ilişkin Türk Telekom’dan yapılan açıklamada ise “Dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği siber saldırılardan birini biz de ülkemizdeki bazı kuruluşlara yönelik olarak yaşamak durumunda kaldık” ifadelerine yer verildi.

SİBER SALDIRILAR NE KADAR SÜRECEK?

Öte yandan siber saldırılara ilişkin resmi kurumlardan bir açıklama gelmezken saldırının ne kadar süreceği merak konusu oldu.

Türkiye daha önce de benzeri siber saldırılara maruz kalmış, söz konusu saldırılar bir iki gün içinde sona ermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.