1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Üç Kümbetler'de butik oteller yükseliyor
Üç Kümbetler'de butik oteller yükseliyor

Üç Kümbetler'de butik oteller yükseliyor

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından yürütülen Üç Kümbetler isimli tarihi proje, yol almaya devam ediyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Tarihi yarımadada kültür, dini turizm, dinlenme ve gastronomi alanında ihtiyaçların dikkate alınarak proje tasarımının yapıldığını belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, "Erzurum'un gizli hazinelerini dünyaya tanıtmalıyız. Bunun için güzel bir tasarım, iyi bir destinasyon gerekiyor. Biz Üç Kümbetlerin şehrin değişimi ve geliminde öncü olacağını görüyoruz" dedi. 
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un 2011 yılında 'Çılgın Proje' olarak ilk kazmasını vurduğu Üç Kümbetler, hızlı bir şekilde yol almaya devam ediyor. 
Ali Korkut, engellemeler, çeşitli faktörlerle gecikmeler yaşansa da Erzurum'un önünü açacak projenin yolunun açıldığını söyledi. 
Korkut, 300 yatak kapasiteli olacak butik otellerin yapımının sürdüğünü hatırlatarak "Kültür turizmi, dini turizm, dinlenme ve gastronomi açısından ihtiyaçlar dikkate alınmıştır. Biz Erzurum'un tarihi değerlerini ortaya çıkarmakla kalmayacağız, aynı zamanda Erzurum kültürünün, yemek kültürünün canlanması için de atılım içerisinde olacağız" dedi. 
Üç Kümbetler alanında kültür merkezinin yanı sıra bir arastanın yer alacağını vurgulayan Ali Korkut, "Erzurum değeri olan ne varsa, burada sunulacaktır. Adı unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimiz, çeşitli alanlardaki üretimlerimiz nihayi tüketiciyle burada buluşacak" açıklamasını yaptı. 
Horasan harcıyla tarihi dokuya uygun olarak inşa edilen 13 butik otelde görüntünün hatasız olmasının önemine değinen Korkut, "Üç Kümbetler, bizim çılgın projemiz. Yapılacak her imalatın, tarihi yarımadaya uygun, yakışır olması gerekiyor. Bunun için hata kabul edemeyiz, Birde işin öte kısmı var. Kamu malı, dolayısıyla işe vebalde giriyor. Mühendis arkadaşımıza duvardaki hataları tek tek anlattım. Yeniden yapacaklar. Bir daha olmaması için de daha titiz davranılır" şeklinde konuştu. 

aw423982_03.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.