1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Ülke genelinde 'Türkiye Trafik Güvenliği Uygulaması'
Ülke genelinde 'Türkiye Trafik Güvenliği Uygulaması'

Ülke genelinde 'Türkiye Trafik Güvenliği Uygulaması'

Türkiye genelinde ilk kez Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığının beraber gerçekleştirdiği "Türkiye Trafik Güvenliği Uygulaması"nda yaklaşık 170 bin araç ve sürücü kontrol edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından eş zamanlı olarak 81 ilde "Türkiye Güvenli Trafik Denetimi" gerçekleştirildi.

İlk aşaması dün 10.00-12.00, ikinci aşaması 15.00-17.00 saatlerinde yapılan denetimlerin üçüncü ve son aşaması 21.00'de başlayıp 23.00'te tamamlandı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz ve Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkan Vekili Yarbay Mete Özcan'ın Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasyon Merkezi'nden canlı olarak takip ettiği bin 611 kontrol noktasındaki uygulamaya bin 797 ekipte görevli 3 bin 933 personel katıldı.

Uygulamada, 169 bin 853 araç ve sürücü kontrol edildi. İhlali tespit edilen 22 bin 907 sürücüye cezai işlem uygulandı ve eksikliği görülen 5 bin 806 araç trafikten men edildi.

Ceza uygulanan ihlallerin bin 94'ü standart dışı plaka, bin 234'ü sürücü belgesiz ve 5 bin 477'si geçerli fenni muayenesi olmayan araç kullanmak, 5 bin 236'sı emniyet kemeri/kask kullanmamak, bin 656'sı araç zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak olduğu bildirildi. Koordinasyon merkezinden canlı bağlantı kurulan araç sürücüleri denetimlerle ilgili memnuniyetlerini iletti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.