1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Ulusal Spor Medyası Kaostan Besleniyor
Ulusal Spor Medyası Kaostan Besleniyor

Ulusal Spor Medyası Kaostan Besleniyor

Pusula Gazetesi Spor Sorumlusu Nurullah Pala, üniversite öğrencileriyle Alan Muhabirliği dersinde bir araya geldi. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle tecrübelerini paylaşan Pala, ulusal spor basınının kaostan beslendiğini söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Pusula Gazetesi Spor Sorumlusu Nurullah Pala, Atatürk Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hakan Temiztürk tarafından İletişim Fakültesi 4. Sınıf Öğrencilerine verilen alan muhabirliği dersinde gazeteci Nurullah Pala, spor muhabirliği konusundaki tecrübelerini gençlerle paylaştı.

Gazeteci adaylarına zaman zaman yaşadığı ilginç anılarını da anlatan Pala, “Spor muhabirliği taşrada fedakarlık isteyen bir meslek. Bir günde aynı anda birkaç spor faaliyetine giderek, haber yapmak ve insanları aydınlatmak zorundasınız. Ulusal medya da ise özellikle futbol kulüplerine gazete, radyo ya da televizyon kanallarının görevlendirdiği spor muhabirleri bulunuyor. Ulusal medyadaki spor muhabirleri genellikle futbol ağırlıklı çalışıyor. Salon sporları ve diğer spor branşları için özel görevlendirilmiş muhabirler bulunmuyor. Ama yerelde gazetecilik yapan bir muhabir ekonomi, asayiş, adliye haberleri de yazabiliyor” dedi.

Camialara hoş görünme hareketi

Bir Fenerbahçe-Galatasaray maçının seremonisinde Fair-Play adına Metin Oktay’ın, Fenerbahçe formasını giydiğini, Lefter Büyükandonyadis’in de Galatasaray formasını giydiğine işaret eden Pala, “O dönem insanlar ayrı tribünde yan yana maç izleyebiliyormuş. Şimdi bu tür hareketlerin olması mümkün değil. Çünkü böyle bir şey olduğunda camiaları o insanları dışlar” diye konuştu.

Ulusal spor basınının kaostan beslendiğine işaret eden Nurullah Pala, “ ulusal gazetelerde çalışan spor muhabirlerinin ya da spor yazarların bir çoğu farkındalık oluşturma adına ve kendilerini hissettirme adına haberler yapıyorlar. Sonra birçoğuna kulüpler tarafından yasak getiriliyor. Ulusal medyada spor muhabirliği yapan birçok haberci kaostan besleniyor” dedi.

Kurgu olduğuna inanmıyorum

Öğrencilerin, “Futbol liglerinde kurgu var mı” sorusuna Pala, “Ben futbolda kurgu olduğuna inanmıyorum. Özellikle 3 Temmuz sürecinden sonra futbol aile birliği içindeki herkesin çok daha dikkatli olduğunu düşünüyorum. Çünkü sportmenlik dışı olaylara ağır cezalar var. Bu yüzden de kimsenin masa başında çok fazla iş kurcaladığı inancında değilim. Bir takımın kadrosu süperken şampiyon olamayabiliyor. Ama kalite bakımından daha düşük bir takım şampiyon olabiliyor. O havaya ve camiaların sezondaki birlik beraberliğinden kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

Pala’nın konuşmalarının ardından Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hakan Temiztürk, bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Gazeteci Nurullah Pala’ya teşekkür etti.

Haber Manolya Bulut

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.