1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Üniversite Öğrencilerinden Lösemili Çocuklara Destek Yürüyüşü
Üniversite Öğrencilerinden Lösemili Çocuklara Destek Yürüyüşü

Üniversite Öğrencilerinden Lösemili Çocuklara Destek Yürüyüşü

2-8 Kasım tarihleri arasında Türkiye’de Lösemili çocuklara destek amaçlı etkinlikler kapsamında çeşitli organizasyonlar ve destek yürüyüşleri düzenleniyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri Lösemili çocuklara destek olmak amacıyla farkındalık oluşturmak için yürüyüş yaptılar.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde organize edilen yürüyüşe yaklaşık bin öğrenci katıldı.

Erzurum Ülkü Ocakları Üniversiteler Birimi öncülüğünde düzenlenen organize Üniversite yerleşkesi içerisinde öğrencilerin toplanması ile başladı. Atatürk anıtı önünde toplanan öğrenciler ağızlarına maske takarak lösemili çocuklara destek verdiler.

Erzurum Ülkü Ocakları Üniversiteler Birliği Başkanı Vedat Koçak başkanlığında toplanan öğrenciler 'Maskeme değil gözlerime bak', 'Kanser değil sen güçlüsün', 'Kansere dur de"saçların değil sen güzelsin', pankartları ile yürüdüler.

Erzurum Ülkü Ocakları Üniversiteler Birliği Başkanı Vedat Koçak yaptığı açıklamada, "Amacımız farkındalık oluşturmak, amacımız bir olup, beraber olup, destek vermek, Ülkemiz zaten çeşitli sıkıntılardan geçiyor, gün birlik olma günüdür. Sağcısı solcusu hiç önemli değil, yarın bizler ve kardeşlerimiz de bu hastalıktan mağdur duruma düşebilirler. Toplanmamızın amacı Lösemili kardeşlerimize destek olmak ve farkındalık oluşturmaktır. Amacımız burada Ülkücü hareketin varlığı değil, zaten güç burada Ülkücü hareketin, Sadece ve sadece bizler şunu yapmaya çalışıyoruz, Lösemili kardeşlerimize bir nebze de olsa destek vermeye çalışıyoruz, amacımız ve gayemiz budur" diye konuştu.

Lösemili çocuklara destek yürüyüşü için toplanan öğrenciler yürüyüşün ardından sessizce dağıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.