1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Uyum yasaları için hazırlık son aşamada
Uyum yasaları için hazırlık son aşamada

Uyum yasaları için hazırlık son aşamada

16 Nisan referandumunun ardından, bir bölümü acil düzenleme gerektiren konularda adım atan hükümet, süre sınırı olmayan ancak yeni anayasaya uyumlu olabilmesi için değişiklik gerektiren düzenlemeler üzerinde de çalışma yürütüyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Yasalardan ‘anamuhalefet partisi’ ifadesi ayıklanıyor. Tüm düzenlemelerde ‘birinci, ikinci, üçüncü parti’ ifadesi kullanılıyor.

16 Nisan referandumuyla kabul edilen Anayasa değişikliğine paralel olarak yasalarda bir dizi değişiklik yapması gereken hükümet, “uyum yasaları” çalışmalarında son aşamaya geldi. Seçim barajı ve benzeri temel düzenlemeler üzerindeki tartışmalar sürerken, bazı düzenlemelerde ise ilerleme kaydedildi.

MARTTAN ÖNCE

Yapılacak değişikliklerin bir bölümünün 2019’da yapılacak yerel seçimde de uygulanmasını isteyen hükümet, seçimden en az 1 yıl önce düzenlemelerin yasalaşması gerektiği için Mart 2018 öncesinde adım atmayı tasarlıyor.

Ağırlıklı olarak İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının yürüttüğü çalışmalarda bazı düzenlemeler konusunda olgunluk aşamasına gelindi. Bazı düzenlemeler için seçenekler oluşturuldu. Siyasi karar gerektiren bazı düzenlemeler için de kısa zamanda adım atılacağı belirtildi.

YEREL SEÇİME YETİŞTİRİLECEK

Milliyet'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre; Anayasa değişikliği ile 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimde uygulanacak düzenlemeler açısından bir süre sınırı bulunmuyor. Daha önce son 1 yıl içerisinde yapılan düzenlemeler yapılan seçimlerde uygulanamıyordu.
Mart 2019’da yapılacak yerel seçim açısından ise bu kural geçerliliğini koruyor. Buna göre Mart 2018’den sonra yapılacak düzenlemeler, 2019’daki yerel seçimde uygulanamayacak. Bu nedenle hükümet, bir bölüm seçim düzenlemesini, Mart 2018’den önce TBMM’den geçirerek yasalaştırmak istiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.