1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Vali Memiş'ten Sağsöz'e özel açıklamalar
Vali Memiş'ten Sağsöz'e özel açıklamalar

Vali Memiş'ten Sağsöz'e özel açıklamalar

Korona Virüs önlemlerinin üst seviyede alındığı Erzurum’da 400’ü polis ailesi, toplam bin 100 kişinin karantina süresinin devam ettiği, şimdiye kadar yapılan testlerden pozitif sonuç çıkmadığı öğrenildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Sevindirici haberi Erzurum Valisi Okay Memiş verdi. COVIT-19 hastalığına yol açan Korona Virüsün Türkiye’de görüldüğü ilk günden bu yana sahada olan polisin risk altında görev yaptığını anımsatan Vali Okay Memiş, geçen hafta önlemler kapsamında 400 polis ailesinin kontrol altında olduğunu açıklamıştı. Bu ailelerle birlikte toplam 1100 kişinin karantina süresinin devam ettiğini kaydeden Vali Memiş, şimdiye kadar yapılan testlerden pozitif sonuç çıkmadığını belirtti.

 

REHAVETE KAPILMAMALIYIZ

 

Her gün 300’e yakın testin yapıldığı kentte vaka sayısının 60’larda olduğunu kaydeden Vali Memiş, “En fazla testin yapıldığı illerin başında geliyoruz. Tedavileri tamamlanan 97 vatandaşımızı da taburcu ettik, Zamanında aldığımız önlemler sayesinde virisün yayılmasının önüne geçtik diyebilirim. Tabi hala çok büyük bir riskle karşı karşıyayız. Bu nedenle kesinlikle rehavete kapılmayacağız” dedi.

 

CEZA KESMEKTEN YANA DEĞİLİZ AMA…

 

Her gün düzenli olarak kentin birçok noktasını kontrol eden Vali Memiş, yerleşim noktalarında sorun olmadığını ancak bazı ana arterlerde yoğunluk olduğunu dile getirdi. Güvenlik güçlerinin uyarılarla halkı eve göndermeye çalıştığını dile getiren Vali Memiş, şöyle dedi. “Kesinlikle ceza yazmaktan yana değiliz ama mecbur kaldığımız durumlar oluyor. İşi gücü olmayanın sokakta olmaması lazım.”

 

 

“CADDE KAPATILABİLİR”

 

“İşte bu noktadan hareketle özellikle Cumhuriyet Caddesi üzerinde çalışıyoruz, Belki araç belki de yaya trafiğine kapatabiliriz. O güzergahta banka falan var. Gerçekten işi olanları polis, zabıta kontrolüyle geçirebiliriz. Ama gezmek falan yok. Şahsen ben de Cumhuriyet Caddesinden Taşmağazalara yürümeyi çok seviyorum ama yapamıyorum. Biraz daha sabretmek, bu riskin geçmesini beklemeliyiz.”

 

 

KRİZİ FIRSATA DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ

 

Vali Okay Memiş ayrıca maske konusunda önemli bir çalışma içinde olduklarını müjdeledi. İş insanı Sevda Aydın’ın Mayıs ayı içinde Tekstilkentte maske üretimine başlayacağını açıklayan Vali Memiş, “Korona Virüs insan sağlığıyla birlikte tüm dünya ekonomisinde ciddi tahribat yapacak. Ama biz Erzurum olarak bu durumdan en az zararla çıkma niyetindeyiz. Hatta krizi fırsata dönüştürme adına belki de bu yatırım bir ilk adım olacak. Sağolsunlar Sevda Aydın hanımefendi Tekstilkentte şu an boş olan fabrikalardan birinde ilk etapta 50 makineyle el değmeden, steril maske üretimine Mayıs ayında başlayacak. Burada tüm ülke için üretim yapılacak ki günde 6 milyon adet maske üretimi gibi bir hedefleri var. Haliyle bu noktada kentin maske ihtiyacını da karşılamış olacağız. Tabi bu fabrikada tulum gibi bir takım sağlık malzemeleri de üretilebilecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.