1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Valiler, bürokratlar, belediye başkanları...
Valiler, bürokratlar, belediye başkanları...

Valiler, bürokratlar, belediye başkanları...

Erken seçimde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin istifaları peş peşe geliyor...SGK Başkanı, TRT Genel Müdür Yardımcısı, bir vali, iki büyükşehir belediye başkanının ardından Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da istifa etti...

A+A-

Erzurum Güncel- TÜRKİYE 24 Haziran'da erken seçime giderken, seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlileri de birer birer istifa etmeye başladı... Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Selim Bağlı, TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Tahir Akyürek, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı AK Parti'den aday adayı olmak için görevlerinden istifa ettiler... Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de istifa etti. En bomba istifa ise Emniyet'te yaşandı. Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, milletvekili adayı olmak için istifa etti... İstifaların gün boyu sürmesi bekleniyor...

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ... İSTANBUL Emniyet Müdürü iken Emniyet Genel Müdürlüğü görevine getirilen Selami Altınok 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için istifasını verdi.Selami Altınok, seçim hükümetinde İçişleri Bakanlığı koltuğuna da oturmuştu.

2.5 YILDIR SGK'NIN BAŞINDAYDI İSTİFA ETTİ... SGK Başkanı Dr. Selim Bağlı AK Parti'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. 2.5 yıldır SGK'nın başında olan Dr. Bağlı'nın, Gaziantep veya Şanlıurfa'dan aday adaylığı başvurusu yapması bekleniyor.  

SGK Başkanı Selim Bağlı, 2.5 yıldır sürdürdüğü görevini aday adaylığı için bıraktı.

15 TEMMUZ GAZİLERİ BAŞKANI... SGK'da Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü de memleketi Bingöl'den aday adayı olmak için istifa etti. SGK'da çalışan ve 15 Temmuz Gazileri Derneği Başkanı olan Muammer Polat, aslen Trabzonlu olmakla birlikte Diyarbakır'dan aday adayı olmak için istifa etti.

TRT'DEN ÇİFTE İSTİFA... Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya görevinden istifa ederek, AK Parti'den Eskişehir milletvekili aday adayı oldu. TRT'den ayrıca 1.Hukuk Müşaviri Maruf Okuyan'ın istifa ederek memleketi Bingöl'den milletvekili aday adayı olarak başvurduğu öğrenildi. Okuyan, daha önce AK Parti Bingöl İl Başkanlığı da yapmıştı.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya, AK Parti aday adayı oluyor...

BURDUR VALİSİ DE İSTİFA ETTİ... Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 24 Haziran’da yapılacak seçimde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Dün akşam görevinden istifa eden Yılmaz'ın bugün AK Parti Manisa milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunacağı öğrenildi. Öte yandan Vali Yılmaz’ın bugün saat 16.00'da valilikte düzenlenecek olan uğurlama töreninin ardından Burdur’dan ayrılması bekleniyor.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Manisa'dan milletvekili adayı olmak için istifa etti...

GENEL MERKEZ İSTEDİ İSTİFA ETTİM... Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekili aday adaylığı için belediye başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında istifa kararını açıkladı. Yılmaz, “Genel merkezimiz beni arayarak 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmam için teklifte bulundu. Sahip olduğum terbiye, siyasi ahlak ve parti disiplinine bağlılığımdan dolayı bu teklifi kabul ettim. Bugün aday adaylığı müracaatının son günü. 19 senedir sürdürdüğüm belediye başkanlığı görevini bu akşam sonlandırmak durumundayım" dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz 19 yıldır Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı'ydı...

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ... Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Tahir Akyürek, partisinden milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.Düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıklayan Akyürek, Konya'ya büyükşehir belediye başkanı olarak 14 yıl hizmet ettiğini ve bundan sonra da milletvekili olarak hizmet etmek için milletvekili aday adayı olmak amacıyla görevinden istifa ettiğini söyledi. Akyürek istifa ettiği içinde başkanlık görevini meclis 1'inci başkan vekili Mithat Büyükalim'in yürüteceğini ve 10 günlük süre içinde de meclis içinden yeni belediye başkanının seçileceğini söyledi.

Tahir Akyürek 14 yıldır Konya Büyükşehir Başkanlığı görevini yürütüyordu.

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA EDİYOR... Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde aday adaylığı olacağını açıklayacak. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, bugün AK Parti İl Başkanlığı'nda belediye başkanlığında istifa ederek 24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde aday adaylığını açıklayacak. Başkan Yağcı, istifa dilekçesini basın toplantı sonrası Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vereceği öğrenildi.

14 yıldır başkan olan Selim Yağcı, "Erdoğan'ın kapısında temizlikçi olurum" demişti.

MUSTAFA DEMİR DE İSTİFA ETTİ... İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir AK Parti İstanbul Milletvekilliği için istifa etti. BAsın toplantısı düzenleyerek kararını açıklayan Demir, bir gazetecinin "Size gelen adaylık teklifi sonrası mı istifa ettiniz" sorusuna, "Tüm aday adaylarında olduğu gibi kendi tercihimle başvurdum. Tüm aday adaylarının geçtiği süreçten geçeceğim" cevabını verdi. 2004 Yerel Seçimlerinde ilk kez Fatih Belediye Başkanı seçilen Demir, 2009 Yerel Seçimlerinde ise Fatih ile Eminönü birleşince Tarihi Yarımada Fatih’in 2. kez Belediye Başkanı oldu. 2014 Yerel Seçimlerinde de tekrar aday gösterilerek, Fatih’e 3. kez Belediye Başkanı seçilmişti.

Mustafa Demir, 2004 yılından bu yana Fatih Belediye Başkanı olarak görev yapıyordu.

NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER İSTİFA ETTİ... Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, düzenlediği basın toplantısında, "24 Haziran Pazar günü yapılacak olan 27. Dönem milletvekilliği seçimlerinde AK Parti milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ediyorum" dedi.

ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ... Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç görevinden istifa ederek milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den aday adayı oldu.

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANI DA İSTİFA ETTİ... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu, Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı oldu. 

Bozoğlu, 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir 1. Bölge 8’inci sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. Seçilemeyince 2014 yılında Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevine getirildi, 2015 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı oldu. Bozoğlu, İzmir’den milletvekili adayı olabilmek için kamu görevinden istifa ederek, aday adayı oldu.

AKŞENER'İN TALİMATIYLA İSTİFA ETTİ... MHP'den ihraç edildikten sonra İYİ Parti’ye katılan Antalya Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. İstifa bilgisini doğrulayan Başkan Gökce, “Genel Başkanımız Meral Akşener’in talimatı doğrultusunda az önce istifamı verdim. İnşallah memleketimiz için hayırlı olur. Bundan sonra bir başka kulvarda mücadeleme devam edeceğim” dedi.

İZMİR BARO BAŞKANI CHP İÇİN İSTİFA ETTİ... İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, CHP'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir'den 1’inci bölge 6'ncı sıradan milletvekili adayı olan Aydın Özcan, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için İzmir Baro Başkanlığı görevinden istifa etti. 2 dönemdir baro başkanlığı yapan Özcan, istifa dilekçesini verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.