1. HABERLER

  2. GENEL

  3. WhatsApp yine geri adım attı: Yeni 'gizlilik sözleşmesi' kararı
WhatsApp yine geri adım attı: Yeni 'gizlilik sözleşmesi' kararı

WhatsApp yine geri adım attı: Yeni 'gizlilik sözleşmesi' kararı

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi için yaptığı uzatmada sona geliniyor. 2021 başında gelen tepkiler üzerine yeni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihini 15 Mayıs'a erteleme kararı alan WhatsApp, bazı ülkeler hariç dünya genelinde bu yeni sözleşmenin ...

A+A-

Erzurum Güncel- WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi için yaptığı uzatmada sona geliniyor. 2021 başında gelen tepkiler üzerine yeni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihini 15 Mayıs'a erteleme kararı alan WhatsApp, bazı ülkeler hariç dünya genelinde bu yeni sözleşmenin onaylanmasını zorunlu tutmuştu. Türkiye de onay zorunluluğunun bulunduğu ülkelerden biriydi.

PEKİ KULLANICILAR SÖZLEŞMEYİ ONAYLAMAZSA NELER OLACAK? WhatsApp daha önce yaptığı açıklamada veri ilkelerini onaylamayan kullanıcıların 15 Mayıs'tan sonra uygulamaya giremeyeceğini söylemişti.

Ancak şirket bu kararından geri adım attı. Artık 15 Mayıs'a kadar sözleşmeyi onaylamayanların hesabı askıya alınmayacak ve dolayısıyla 120 gün sonra silinmeyecek.

İŞTE ŞİRKETİN AÇIKLAMASI "15 Mayıs'tan sonra hiç kimsenin hesabı silinmeyecek ya da fonksiyonları kaybolmacak. Bir süre daha sürekli olarak sözleşme hatırlatması yapacağız. Sözleşme uyarısı bir süre sonra kalıcı hale gelecek ve halen onaylamamış kullanıcıların hesaplarınde işlevsellik azaltılacak.

Sohbet listenize erişemeyeceksiniz. Ancak size yapılan telefon ve video aramalarını yanıtlayabileceksiniz. Eğer WhatsApp bildirimleriniz açıksa size gelen mesajlara yanıt verebileceksiniz ya da kaçırdığınız aramaları siz başlatabileceksiniz.

Sınırlı kullanım birkaç hafta sürecek eğer halen kabul etmediyseniz WhatsApp'ı kullanamayacaksınız"

Facebook’un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp, gelen tepkiler sonrası 15 Ocak’ta söz konusu yeni şartları 8 Şubat’tan 15 Mayıs’a ötelediğini duyurmuştu.

Facebook, WhatsApp'ı 2014'te 19 milyar dolara satın almış fakat uygulama üzerinden gelir elde etmekte zorlanmıştı. (NTV)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.