1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Yapı Kredi Bankası tahsil edilmemiş alacaklarını sattı!
Yapı Kredi Bankası tahsil edilmemiş alacaklarını sattı!

Yapı Kredi Bankası tahsil edilmemiş alacaklarını sattı!

Yapı Kredi Bankası 917,16 milyon liralık tahsili gecikmiş alacağını 25,6 milyon liraya Arsan Varlık Yönetim, Doğru Varlık Yönetim, Efes Varlık Yönetim, Emir Varlık Yönetim, Gelecek Varlık Yönetim, Hayat Varlık Yönetim ve Sümer Varlık Yönetim'e sattı.

A+A-

Erzurum Güncel- Yapı Kredi donuk alacaklarından 917.16 milyon TL tahsili gecikmiş alacağını toplam 25.6 milyon TL bedelle sattı. Bankadan dün akşam KAP’a yaptığı açıklamada ilgili portföyün Arsan Varlık Yönetim, Doğru Varlık Yönetim, Efes Varlık Yönetim, Emir Varlık Yönetim, Gelecek Varlık Yönetim, Hayat Varlık Yönetim ve Sümer Varlık Yönetim’e satılmasına karar verildiği belirtildi.

Yapı Kredi Bankası daha önce de tasfiye hesaplarında izlenen 298.3 milyon liralık tahsili gecikmiş alacağını toplam 22.7 milyon lira bedelle Hayat Varlık Yönetim A.Ş. ve Arsan Varlık Yönetim A.Ş.’ye satma kararı vermişti.

Nisan ayında uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, mart başında da Japon Orix ve Amerikalı Bain Capital’in Türk bankalarındaki sorunlu kredilerden almak için danışmanlarla görüşmeler yürüttüğü bildirilmişti.

Yabancı şirketler yapılandırılmış görece iyi kredilerle ilgilenirken, Türkiye’deki varlık şirketleri daha riskli görülen alacaklarla ilgileniyor.

Kaynak Yeniçağ: Yapı Kredi Bankası tahsil edilmemiş alacaklarını sattı!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.